Er klinkt weer muziek in Tilburg

Heropening muziekmuseum 'Kessels' |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Gratis binnenkijken tijdens het Museumweekend!

5 april 2014 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Er klinkt weer muziek in Tilburg: een vernieuwd museum showt de geschiedenis van de befaamde muziekinstrumentenfabriek Kessels. Tijdens het museumweekend ontdek je hier alles over instrumentenmaker Kessels, van wie er een half miljoen instrumenten over de hele wereld zijn te vinden.

De muziek keert terug

De instrumenten van Mahtieu Kessels vind je over de hele wereld. Vanuit Tilburg voorzag hij met zijn fabriek zeventig jaar lang muziekkorpsen in binnen- en buitenland van instrumenten, maar ook leverde hij vaandels en bladmuziek. Nu keert de muziek weer terug in Tilburg, met de opening van het nieuwe museum Kessels Muziek Instrumenten Tilburg.

Imposante historie

De Tilburgse burgervader Peter Noordanus wijdde dit nieuwe 'museale presentatiecentrum' donderdag 3 april in. En tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april is het museum gratis toegankelijk en kan iedereen een blik werpen op de imposante historie en de producten van de fabriek van Kessels. Het museum is gevestigd in het voormalige fabriekspand van Dröge aan de Goirkestraat, direct naast het Textielmuseum.

Volop muziek

Wat er te zien is? Eén van de voormalige werknemers van de fabriek, Jan Passier, verzamelde muziekinstrumenten uit de periode 1896 tot 1956, maar ook werkbanken en gereedschappen. En natuurlijk is er zaterdag én zondag volop muziek te horen! Na het museumweekend is het muziekmuseum alleen op afspraak te bezoeken.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:08:05 · Gepubliceerd: 2014-04-01 14:02:39 - 2112