1

Ontdek de Weg van de Passie

Beleef Pasen in het Museum voor Religieuze Kunsten

Museum voor Religieuze Kunst Nieuws door

archief oud artikel 13 april 2014 Cultuur Uden, Noord-Brabant Met Pasen geniet je van een heerlijk lang weekend vol gezelligheid en bij het televisiespektakel The Passion zit Nederland massaal aan de buis gekluisterd. De oorsprong van het geheel, de lijdensweg van Jezus, is echter iets wat ons nog wel eens ontgaat. Bij Weg van de Passie in het Museum voor Religieuze Kunsten ontdek je niet alleen de historische context, maar beleef je ook de kunstzinnige impact van dit lijdensverhaal.

Van poëten tot fotografen en van filmmakers tot kunstenaars: de lijdensweg van Jezus Christus spreekt velen tot de verbeelding. De kruisweg levert een ongekende schat aan beeldende kunst, literatuur en muziek. Terwijl je geniet van de Matthaüs Passion, je verheugt op een extra dagje vrij tijdens de paasdagen en druk zoekt naar paaseieren, ontgaan de kunstzinnige gevolgen van het lijdensverhaal je nog wel eens.

Bewandel de Weg van Passie

De expositie Weg van Passie brengt daar tot en met maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) verandering in. Het Museum van Religieuze Kunsten licht niet alleen de historische achtergrond van de kruisweg toe; maar zet de weg vol beproevingen ook in het licht van onze huidige maatschappij. De populariteit van het televisiespektakel The Passion staat bijvoorbeeld haaks op de trend in onze maatschappij om angst en leed te ontwijken. Ontdek de inspirerende werking van het lijdensverhaal en bewandel de Weg van Passie!

Ontdek kunst uit de gevangenis

Ontdek ook kunst uit de gevangenis! De expositie Vast Geloof loopt tegelijk met Weg van Passie en geeft inzicht in de verborgen en boeiende kunst van gedetineerden.

Laatst gewijzigd: 2014-05-08 15:34:46 · Gepubliceerd: 13 april 2014 - 209