1

Den Haag: de favorieten van Nienke

Bekijk de stad als een local

Dagje naar Den Haag?   Redactioneel door

6 mei 2014 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Een grote stad als Den Haag zit vol geheimen, die je echt in één dagje niet weet te vinden. Zelfs niet als je heel goed zoekt! Daarom laat DagjeWeg.NL de kenners aan het woord, namelijk de inwoners van Den Haag zelf. Nienke, 26 jaar, deelt haar Haagse favorieten.

Wie?

  • Naam: Nienke Schouten
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Woonplaats: Den Haag

Wat mag je echt niet missen in Den Haag?

"Na een wandeling door het centrum van de stad kun je op het Binnenhof neerploffen op een bankje. Vanaf deze plek kun je het bekende torentje van Rutte zien en de indrukwekkende Ridderzaal. Wie weet loop je nog één van de ministers tegen het lijf aan wie je een prangende vraag kunt stellen."

Favoriete plekje van de stad?

"Niet ver bij het Binnenhof vandaan ligt Paleis Noordeinde, dit is het werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Bij het paleis hoort een mooie grote tuin, die open is voor publiek. Hier kun je op een warme dag lekker in het gras liggen of een wandeling maken. Kinderen vermaken zich op de speeltoestellen."

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"De leukste winkeltjes bevinden zich naar mijn mening niet in het centrum, maar juist in de straatjes daarbuiten. Ga zelf op onderzoek uit en je zult zien hoeveel leuke, originele winkeltjes er in de kleinste straatjes verstopt zitten. Verdwalen zul je niet snel want waar je ook bent, je ziet overal de grote gebouwen van de ministeries bovenuit."

Wat is je favoriete restaurant in Den Haag?

"Voor een lunch kan ik Grand Café Haagsche Bluf aanraden. Dit restaurant zit in het centrum, dichtbij The Sting en de Grote Kerk. Hier waan je je even in een heerlijke tuin in plaats van in de drukke binnenstad. En wellicht heb je tijdens een dagje Den Haag meer geld uitgegeven dan je lief is in al die leuke winkeltjes. Niet getreurd, want in de stad vind je het eerste budget restaurant van Nederland: Dill. Het Thaise eten is heerlijk en een hoofdgerecht kost je niet meer dan 7 euro! Ik ben er zelf pas nog geweest en het interieur is netjes, het personeel vriendelijk en de noodles die ik at waren voortreffelijk."

Zijn er leuke activiteiten in de omgeving?

"Als je nog energie over hebt pak dan de fiets of huur er eentje en maak een fietstocht door de duinen. Natuurpark Meijendel is erg mooi! En neem ook een kijkje op Landgoed Clingendael. Hier zit een prachtige Japanse tuin. En als afsluiter natuurlijk nog even naar het strand voor een blik op de indrukwekkende zee en de zeewind door je haar!"

Ook je favorieten delen? Mail dan naar redactie@dagjeweg.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:44:20 · Gepubliceerd: 2014-04-24 17:09:01 - 11221