1

Dans de theekransdans

In de Prinsentuin in Leeuwarden is Hemelvaartsdag Princessedag

Keramiekmuseum Princessehof Nieuws door

archief oud artikel 29 mei 2014 Toerisme Leeuwarden, Friesland Prinsesjes dragen mooie jurken en prinsesjes drinken graag thee! In de Prinsentuin in Leeuwarden staat het theeservies te wachten op alle grote en kleine prinsessen, en ja ook voor prinsjes. Hemelvaartsdag is Princessedag!

Muziek klinkt uit de Leeuwardense Prinsentuin en de meiden van de gymnastiekvereniging geven spetterende dansvoorstellingen. Ieder jaar op Hemelvaartsdag is de tuin het decor van een koninklijk partijtje. Prinsen en prinsessen van 4 tot 12 jaar vieren hier hun jaarlijkse Princessedag. Eregast op het feest is prinses Marijke, die met haar hele hofhouding naar de Prinsentuin komt. Samen met de prinses dansen en zingen de kinderen uitbundig in de versierde tuin. Alle kinderen die verkleed naar de Princessedag komen mogen vervolgens meelopen in de modeshow. Wie het mooist gekleed is wint een leuke prijs! Tussendoor kunnen kinderen op de foto met prinses Marijke en zich laten schminken.

Tentoonstelling in Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof organiseert de Princessedag ieder jaar samen met Stichting Prinsentuinconcerten en De Koperen Tuin. De dag knipoogt altijd naar een tentoonstelling in het museum. Dit jaar is het thema Op de thee, wat ook de titel is van de nieuwe expositie die op 6 september opent in het Keramiekmuseum. Door verschillend keramiek laat het museum zien hoe mensen overal ter wereld thee dronken en drinken.

Laatst gewijzigd: 2014-05-27 15:41:29 · Gepubliceerd: 29 mei 2014 - 178