1

Bewonder kunst van mensenhaar!

Kunst in Kasteel De Schierstins Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2014 Cultuur Veenwouden, Friesland Chrystl Rijkeboer gebruikt vaker bijzonder materiaal voor haar kunstwerken, maar de expositie ‘Spirits & Trophies' spant de kroon. Bekijk hier kunst van mensenhaar!

Bijzonder kapsel

Op straat zie je de meest bijzondere kapsels, die soms heuse kunstwerken zijn. Maar ook met 'los' mensenhaar kun je kunst maken. Tenminste, dat doet kunstenaar Chrystl Rijkeboer, en het resultaat is de expositie 'Spirits & Trophies' in Kasteel De Schierstins in het Friese Veenwouden. Al jaren spint zij mensenharen tot draden die ze gebruikt in haar kunstwerken. Haar lijkt misschien broos, maar is tegelijkertijd ook ontzettend sterk. Het staat volgens de kunstenares uit Haarlem symbool voor herinnering, identiteit en spiritualiteit, zoals een haarlokje als herinnering aan een dierbaar persoon, of een kapsel waarmee je je identiteit uit. Rijkeboer werkt ook het thema 'bezwering en overheersing' uit in haar expositie, bijvoorbeeld door dieren- en mensenmaskers en een prachtige pauw.

Rondleiding door de kunstenaar

Zaterdag 21 juni vertelt Chrystl zelf over haar inspiratie. Ze geeft vanaf 14:00 uur een eenmalige rondleiding met uitleg en 'Artist Talk'. De tentoonstelling ‘Spirits en Trophies' is van dinsdag tot en met zondag te zien in De Schierstins, tot en met 24 augustus 2014, van 13:30 uur tot 17:00 uur. Entree: 2,00 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2014-08-05 13:11:09 · Gepubliceerd: 16 juni 2014 - 470