1

Dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op zaterdag en zondag?

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 13 juni 2014 Toerisme Het zonnetje trekt zich wat terug dit weekend, maar dat mag de pret niet drukken! Verse haring om naar hartenlust van te happen onder het gezang van enthousiaste shantykoren. Een dagje in de bajes, inclusief spannende ontmoeting met de ME. Of op bezoek in een verborgen tuin of een prachtig werelderfgoed. Wat moeten we nog meer zeggen? Ga eropuit met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

VEENHUIZEN - Het leven in de gevangenis en de rechtbank: een wereld die tot de verbeelding spreekt, getuige de vele misdaadseries die dagelijks uitgezonden worden. Wil je eens zien hoe het er echt, echt aan toe gaat? Kom dan naar de Bajesdag van Gevangenismuseum Veenhuizen. Hier gluren bezoekers binnen in een echte cel, zijn ze aanwezig bij rechtzaken en rijden ze mee in een moderne cellenbus. En wie durft zich te laten besnuffelen door echte drugshonden of de ME te bekogelen? Een spannend dagje in de gevangenis!

Bajesdag van Gevangenismuseum Veenhuizen.
Zaterdag 14 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Vlaggetjesdag Scheveningen

SCHEVENINGEN - Ieder jaar opnieuw een feestje: de komst van de Hollandse Nieuwe haring! Traditioneel viert Scheveningen dan Vlaggetjesdag, voorheen de dag dat vissersschepen versierd met vlaggetjes op zoek gingen naar haring. Zaterdag 14 juni zijn alle schepen versierd en zingen de shantykoren uit volle borst om de feestvreugde te verhogen. Op de visafslag kijkt het publiek toe bij een presentatie over verse vis om vervolgens op het terras een harinkie te proeven. Kijk toe bij de vlootschouw en waan je in vroeger dagen, omringd door dames in klederdracht. Taptoe, poppenkast en oud-Hollands spelen: het hele gezin kijkt de ogen uit.

Vlaggetjesdag Scheveningen
Zaterdag 14 juni.
Toegang: gratis.

Vaderdag in Orientalis

HEILIG LAND-STICHTING - Vader in het zonnetje! Dit weekend vieren we Vaderdag en behalve een ontbijtje weet hij vast een uitje ook te waarderen. Reis samen af naar Orientalis, want dan mag papa gratis mee. Deze speciale Vaderdag in Orientalis is vooral leuk voor vaders die van muziek houden. Op het programma staan namelijk jazz- en klassieke muziek, zang, beeldende kunst, solo's & ensembles. En er is een poppodium.

Vaderdag in Orientalis.
Zondag 15 juni 2014.
Toegang: € 9,50 voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Bezoek het Werelderfgoed

LANDELIJK - De Stelling van Amsterdam, Schokland, de Waddenzee en het Ir. D.F. Woudagemaal: ze bezitten allen een bijzondere status. Allemaal, plus nog vijf andere locaties, zijn ze verkozen als Werelderfgoed. Ze vertellen allemaal een stukje van de Nederlandse historie en zijn bovendien een lust voor het oog. Bezoek de negen UNESCO Werelderfgoederen, of tenminste eentje, tijdens het Werelderfgoedweekend. Kinderboekenschrijver Arend van Dam en illustrator Alex de Wolf reizen samen langs zeven werelderfgoederen, om kinderen kennis te laten maken met deze mooie stukjes Nederland. "Als die plekken zo bijzonder zijn dat er mensen uit de hele wereld naar komen kijken, moeten alle kinderen in Nederland ze toch ook met eigen ogen hebben gezien!", vindt Arend van Dam.

Werelderfgoedweekend.
14 en 15 juni 2014.
Toegang: toegangsprijzen verschillen per locatie.

Verborgen Tuinen

ROTTERDAM - Wie Rotterdam alleen kent van de indrukwekkende, misschien wel on-Nederlandse skyline, die mist de andere kant. Want wist je dat deze wereldstad stiekem ook heel groen is? Dit weekend barst het groen naar buiten wanneer een aantal bijzondere tuinen de schutting openzet voor publiek. Volg de route langs de Verborgen Tuinen. Romantisch en weelderig of juist strak en opgeruimd: alle tuinen hebben een eigen karakter. Op deze dag zijn ook een aantal museumtuinen en andere groene plekken open.

Verborgen Tuinen Rotterdam.
14 & 15 juni 2014.
Toegang: € 6,- per persoon. Bij een ticket krijgen bezoekers een routekaart waar alle tuinen op staan.

Laatst gewijzigd: 2014-06-13 16:22:42 · Gepubliceerd: 13 juni 2014 - 412