Texel: de favorieten van Pieter

Dagje uit op Texel |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk dit eiland als een local

3 juli 2014 Toerisme Den Burg, Wadden Een dagje Texel spreekt tot de verbeelding: een stevige wandeling langs het strand, een bezoek aan de gemoedelijke dorpjes, de lammetjes in de lente... Kom je hier graag? Pieter wel, hij is geboren op Texel en is er nog vaak te vinden.

Wie?

  • Naam: Pieter
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Werkt: bij de Ikea
  • Plek: Texel

Een multifunctioneel eiland

"Het mooiste aan Texel is haar multifunctionaliteit. Zomers kun je heerlijk op de stranden liggen en in de winter geniet je van de ruige natuur. Als je mazzel hebt, kun je hier heerlijk schaatsen. Mijn favoriete periode ligt tussen de winter en zomer in. In de herfst en de lente is de toeristische drukte wat minder groot en in de lente staat de natuur volop in bloei. In deze periode kom ik heerlijk tot rust tijdens een wandeling in het noorden van Texel, net buiten De Cocksdorp."

Wat moeten we hier echt doen?

"Vlakbij de vuurtoren (die je trouwens ook kunt beklimmen voor een fantastisch uitzicht, aanrader!) ligt een prachtige wandelroute die tussen de duinen en het strand loopt. Geen twee wandelingen zijn hier hetzelfde, je ziet altijd weer nieuwe dingen. Ik ga vaak met de hond en mijn vriendin het strand op, heerlijk uitwaaien. Via deze route loop je van de vuurtoren naar strandtent Paal 28 door prachtige duinlandschappen waar je na een lange wandeling met een lekker drankje in de hand kunt bijkomen in één van de heerlijke loungesets. De route ligt wel goed verstopt en is niet altijd toegankelijk in verband met broedseizoen."

Wat is een leuk restaurant?

"Als ik de route andersom loop, dan doe ik hem wat later op de middag, zodat ik na een heerlijke wandeling kan aanschuiven bij Restaurant de Robbenjager in De Cocksdorp. Het is een klein restaurant aan de voet van de duinen waar ze de lekkerste zelfgemaakte hamburgers serveren!"

Ontdek meer favorieten van locals door het hele land.

Laatst gewijzigd: 2018-04-18 11:06:22 · Gepubliceerd: 2014-07-02 16:19:51 - 1761