1

Kook zelf een middeleeuwse maaltijd

Workshop op Kasteel Radboud: de middeleeuwse keuken in!

Kook zelf een middeleeuwse maaltijd   Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2014 Toerisme Medemblik, Noord-Holland Wat stond er in de middeleeuwen op tafel? Welke specerijen werden er gebruikt? Ontdek het zelf, tijdens een workshop middeleeuws koken op Kasteel Radboud.

Wat schaft de pot?

De geschiedenis komt tot leven, overal waar de living-history-groep Het Verbond van Christophorus zich laat zien. Als geen ander kunnen zij laten zien wat de pot schaftte in de Middeleeuwen. Dat doen ze tijdens een workshop middeleeuws koken op zaterdag 2 augustus en zondag 3 augustus. Dit is dé gelegenheid om zelf een middeleeuwse maaltijd te koken!

Middeleeuwse etiquette

Om eerst de theorie goed onder de knie te krijgen, wordt er een lezing gegeven. Zo weet je precies wat in de middeleeuwen de etiquette aan tafel was en wat ze toen wel en niet aten. En natuurlijk mag je daarna zelf aan de slag, met recepten uit de veertiende en vijftiende eeuw. Ze zijn gelukkig wel geschreven in hedendaags Nederlands. Onder begeleiding van een kok bedwing je het open vuur om een smakelijke maaltijd te bereiden. En als je het even zat bent, kun je je vermaken met de historische spellen die de hele zomervakantie bij kasteel Radboud te doen zijn: schaken, steltlpen, hoepelen, ringsteken... Daar krijg je vast trek van!

Praktische informatie

Wat? Workshop middeleeuws koken op Kasteel Radboud
Wanneer? Zaterdag 2 augustus en zondag 3 augustus, start om 11:30 uur, tot ongeveer 17:00 uur.
Kosten: 37,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken en entree voor het kasteel.
Opgeven via info@kasteelradboud.nl of 0227-541960.

Laatst gewijzigd: 2014-08-04 09:59:19 · Gepubliceerd: 2014-07-30 16:24:21 - 739