Enschede: de favorieten van Annelies

Bekijk Enschede als een local

Dagje uit in Enschede Redactioneel door

10 augustus 2014 bijgewerkt: 17 januari 2022 Toerisme Enschede, Overijssel Enschede, vlak bij Duitsland, misschien wat onbekend, maar wel bruisend en verrassend. Ontdek het zelf, met deze tips van Annelies. Ze neemt je mee door de wijk Roombeek, langs musea en leuke restaurantjes en naar het 'Vondelpark van Enschede'.

Wie?

  • Naam: Annelies
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Stad: Enschede

Wat moeten we echt eens doen in Enschede?

"Mensen die Enschede voor het eerst bezoeken raad ik aan om de wijk Roombeek te bezoeken. Deze wijk is ooit verwoest door de vuurwerkramp. Op een gedenksteen en krater na is er niets meer van te zien. Deze plek is een bruisende wijk geworden van kunst en cultuur. Bezoek gratis museum TETEM tegenover de kunstacademie. Of DeMuseumFabriek als je meer wilt weten over de geschiedenis van Twente en haar textiel verleden. Op de grens van Roombeek staat Rijksmuseum Twenthe dat ook zeker het bezoeken waard is. Maar niet allemaal op een dag natuurlijk. Maak tot slot een wandeling door de wijk en verwonder je over de bonte verzameling van moderne bouwwerken. De bewoners hebben hun eigen huis mogen vormgeven."

Zaterdagmarkt in Enschede

"Vaste prik op zaterdag is de markt bezoeken. Het grote Van Heekplein staat vol met fruit-, groente-, -vis- en textielkramen. Er wordt op zaterdag meer Duits dan Nederlands gesproken in deze grensstad, maar dat vind ik juist charme hebben. Als je gek bent geworden van de drukte, raad ik aan om een terrasje te pakken vlak bij de Oude Markt. Mijn favoriet is een wit biertje drinken bij café Het Bolwerk. Hoef je niet op tijd naar huis? Pak dan ‘s avonds een filmpje bij filmhuis Concordia.

Wat is jouw favoriete plek?

"Enschede is een groene stad. Ze telt heel wat parken. Het Volkspark (het Vondelpark van Enschede) is het meest centraal gelegen. Hier kom ik het liefst op warme zomeravonden met vrienden om samen te eten. Aan de rand van Enschede ligt recreatiepark Rutbeek. Hier kan je zwemmen, klimmen in het klimbos en allerlei watersporten beoefenen zoals stand up paddling en waterskiën. Daar kun je je een hele dag vermaken."

"Bij Het Gouden Randje kun je na een dag shoppen ontspannen een kop thee drinken. Alleen nog even kiezen uit een van de 80 smaken. De eigenaresse zorgt zelf voor vers gebak. Op zoek naar een uniek cadeautje? Ook daarvoor ben je aan het juiste adres."

Heb je de smaak te pakken? In Enschede zijn volop mogelijkheden om te overnachten. Boek een hotel en ontdek Enschede by night!

Leuk restaurant in Enschede

"Net achter de oude markt vind je restaurant Ons eten & Drinken. Wat ik zo leuk vind is dat zij werken met biologische en streekproducten. Doordat het restaurant niet zo groot is voelt het knus aan. Altijd al eens willen eten in het paradijs? Bezoek dan het gelijknamige restaurant en verwonder je over deze bijzondere locatie en overheerlijke vega-maaltijden. Met kleintjes in het gezelschap raad ik De Pannenkoek aan als eetgelegenheid. Nog een aanrader: ik ben niet echt een ijs-eter. Maar het ijs bij Van der Poel is onweerstaanbaar. Niet voor niets al vele malen in de prijzen gevallen. Elke dag tot 22:30 uur geopend, dus geen excuus om hier niet te zijn geweest. Verder kan ik uit ervaring de Grolsch Brouwerijtour aanraden. Ja, ook als je onder de 18 bent zal de tour je boeien. Wel even reserveren."

Uitjes voor kinderen in Enschede

"Voor kinderen (en ook voor volwassenen) is het leuk om naar Bounz te gaan. Met 32 trampolinevlakken kunnen energiekelingen zich helemaal suf stuiteren. Een niet voor de hand liggend familie-uitje is het bij wonen van een voetbalwedstrijd in de Grolsch Veste. Bezoek de Tourist Info voor meer activiteiten, zoals een stadswandeling of voor een stadsplattegrond."

Ontdek meer favorieten van locals door het hele land. De redactie van DagjeWeg.NL is daarbij benieuwd naar jouw favorieten! Ook je favoriete spots delen? Mail naar redactie@dagjeweg.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 15:54:45 · Gepubliceerd: 10 augustus 2014 - 16607