1

Den Bosch: de favorieten van Janneke

Bekijk 's-Hertogenbosch als een local

Dagje uit in Den Bosch Redactioneel door

15 augustus 2014 bijgewerkt: 1 maart 2021 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Den Bosch moet je een keer beleven... In deze bruisende Brabantse stad kun je alle kanten op voor een gezellig dagje weg! Kom met vriendinnen, je geliefde of kinderen, maar lees eerst Janneke's favorieten ter inspiratie.

Wie?

  • Naam: Janneke
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Stad: Den Bosch

Vind jij Den Bosch ook zo leuk? Blijf er overnachten, er zijn genoeg mogelijkheden! Boek een hotel, bijvoorbeeld in het gezellige CubaCasa, de Bossche Suites of Hotel Haverkist.

Wat moet je echt eens doen in Den Bosch?

"Bakkerij/Lunchroom Jan de Groot en de Sint-Jan Kathedraal mag je niet missen als je Den Bosch gaat verkennen. Bij de beroemde bakkerij van Jan de Groot, vlak bij het station, kun je je tanden zetten in een echte Bossche Bol. En ja, die moet je echt geproefd hebben! Beklim ook de De Sint Janstoren, voor een prachtig uitzicht over de hele omgeving. De Sint Jan is 74 meter hoog en staat bekend om zijn mooie beelden. De Sint Jan staat op het plein dat 'de Parade' heet. Hier zitten leuke barretjes en lunchtentjes. Als je geluk hebt kun je onder het eten een optreden of voorstelling bekijken."

"Wil je de stad bezichtigen? Doe het eens per fiets, via Vestingfietsen.nl. Hier kun je ook voor een Segway kiezen. Lopend kan ook, er zijn leuke wandelroutes en stadswandelingen. Maar het leukste vervoermiddel vind ik de boot. Maak een rondvaart langs de historische kanten van Den Bosch! Met de boot over de Binnendieze kom je op de mooiste plekjes. Ik heb deze vaartocht nog niet gemaakt, maar ik wil het heel graag een keer doen!"

Wat is jouw favoriete plek?

"Mijn favoriete plekje is midden in de stad. Bij het grote gebouw van hotel Bagatelle heb je een zijstraat, de Gasthuisstraat. Als je deze zijstraat in wandelt, zie je twee straten die gescheiden zijn door een stadskanaal. Aan dit kanaal liggen grote vlonders waar soms boten aanleggen. Je kunt door de trappetjes makkelijk op de vlonders komen. Een ideaal plekje om lekker je ijsje op te eten met je voeten in het water. Maar het centrum van de stad zelf is ook een bezienswaardigheid op zich, ik wandel er graag doorheen."

Wat zijn de leukste winkels in 's-Hertogenbosch?

"Het leukste winkeltje van heel Den Bosch vind ik Le Ballon, waar de kleren op kleur gesorteerd bij elkaar liggen. Op gekleurde planken vind je precies die kleur schoenen en accessoires. Den Bosch heeft veel leuke kleine winkelstraatjes, waar bijvoorbeeld een wijnspeciaalzaak zit verstopt. Het winkeltje waar ik toch elke keer weer stiekem om het hoekje kijk, is lastig te vinden. Het heet Jacky's en het zit in de Scheidingstraat, een straatje dat niet wordt gebruikt door de menigte die komt shoppen in Den Bosch. Een sluipweggetje dat je net even moet weten! Bij Jacky's hebben ze niet veel kleding, maar de kleren die ze hebben vind je ergens anders. Je kunt zo je outfit bijzonder maken en afwerken met de leuke accessoires die ze erbij hebben hangen.

Wat is een leuk restaurant in Den Bosch?

"Restaurant Zoetelief aan de Korte Putstraat is een leuke plek waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Maar als ik zin heb in een klein of goedkoop hapje, koop ik vaak op het marktplein iets lekkers, zoals vis, Turkse pizza of een loempia. Mijn vriend en ik gaan samen vaak naar Soho. Een klein restaurant met een knusse sfeer. Als het mooi weer is, kun je buiten zitten. Op de menukaart bestel je met een grote zwarte stift welke sushi je wilt hebben. De kaart wordt dan weer schoongemaakt en je kunt voor de volgende ronde opnieuw je vakjes inkleuren."

Met kinderen naar Den Bosch

"Als je een dagje met de kinderen weggaat, neem dan ook eens een kijkje bij het strandbad De IJzeren Man in Vught, een dorp naast Den Bosch. Je kunt hier zwemmen, zonnen bij lekker weer en een bootje huren om samen een boottochtje te maken. Of blijf binnen 's-Hertogenbosch en leef je uit bij Sportiom, waar verschillende sporten te doen zijn."

Ontdek meer favorieten van locals door het hele land. De redactie van DagjeWeg.NL is daarbij benieuwd naar jouw favorieten! Ook je favoriete spots delen? Mail naar redactie@dagjeweg.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-03-01 20:01:28 · Gepubliceerd: 15 augustus 2014 - 15828