1

Dagje uit dit weekend!

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Landelijke Appelplukdag Redactioneel door

archief oud artikel 12 september 2014 Toerisme Nieuwe ontdekkingen, iedereen krijgt ze dit weekend op een presenteerblaadje aangereikt. Tijdens de Open Monumentendag nodigen maar liefst vierduizend monumenten iedereen uit om gratis langs te komen. Bijzondere locaties, verhalen en activiteiten staan op het programma! En haal voor de verandering je appels eens uit de boomgaard tijdens de Landelijke Appelplukdag. Wat een ervaringen, wat een weekend... Veel plezier met deze weekendtips!

Open Monumentendag

LANDELIJK - Dit weekend hoeft niemand ver te reizen voor een leuk evenement. Door het hele land reis je mee met de Open Monumentendag. Naar verborgen plekjes, die normaal gesproken voor nieuwsgierige ogen gesloten zijn. Het thema van dit jaar is Op Reis: een mooie uitnodiging om iets nieuws te ontdekken in je eigen omgeving of een ander monument eens van dichtbij te bekijken. Zoals het Waterloopbos bij Marknesse, Kasteel Amerongen of Abdij Bovendonk in Hoeven. Teveel op te noemen! Dus zoek gerust zelf een mooie bestemming op de website van de Open Monumentendag.

Open Monumentendag 2014.
13 en 14 september 2014.
Toegang: gratis.

Landelijke Appelplukdag

LANDELIJK - Fruit hoef je op zaterdag niet uit de supermarkt te halen. Je plukt het gewoon zelf! Voor de Landelijke Appelplukdag heten fruittelers door het hele land iedereen welkom op hun bedrijf. Hier plukt jong en oud gebroederlijk naast elkaar zelf appels, om thuis lekker op te peuzelen. Of een lekkere appeltaart mee te bakken! Sommige bedrijven organiseren naast het appel plukken nog andere activiteiten om te laten zien hoe zij fruit telen.

Landelijke Appelplukdag.
Zaterdag 13 september.
Toegang: gratis.

Leerdamse Glasdagen

LEERDAM - De dag van glas, dat is Leerdam! Tijdens de Leerdamse Glasdagen 2014 weet iedereen precies waarom. Onder meer het Nationaal Glasmuseum organiseert allerlei activiteiten rondom glas en het vervaardigen daarvan. Bekijk de tentoonstelling Een Zee van Glas en loop binnen bij de Glasblazerij, waar je vanaf de tribune toekijkt bij het glasblazen. Voor kinderen van 8 tot en met 16 jaar is er de workshop Zeebeesten blazen!

Leerdamse Glasdagen 2014.
Van 12 tot en met 14 september 2014.
Toegang: € 7,- voor volwassen en € 5,- voor kinderen. Deze prijzen gelden voor het Nationaal Glasmuseum.

Tentoonstelling over voetbal

AMSTERDAM - Is voetbal de nieuwe religie? Het Amsterdam Museum laat de overeenkomsten zien tussen voetbal en geloof in de tentoonstelling Voetbal Halleluja!. De verbroedering tussen de fans van een club, hetzelfde als een kerkelijke gemeenschap? Met unieke objecten, zoals het voetbalbroekje van Diego Maradona, gaat het museum in op deze en andere vragen. En laat zien dat voetbal naast broederschap ook strijd oplevert. Een tentoonstelling, zo zegt het museum zelf, voor doorgewinterde voetbalfans, maar ook voor gezinnen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de band tussen de stad Amsterdam en voetbalclub Ajax.

Voetbal Halleluja! in Amsterdam Museum
Vanaf 12 september 2014 tot en met 4 januari 2015.
Toegang: € 11,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

24 uur Cultuur in Rotterdam

ROTTERDAM - Het culturele seizoen trapt in Rotterdam af met een waanzinnige 24 uur cultuur. Zaterdag start het feest om 17:00 uur op ruim vijftig locaties in de havenstad. Waar je ook van houdt, van zang, dans of theater, ieder kan een glimp opvangen van wat er komend seizoen op planken staat. Struin rond in de Laurenskerk op de International Art Fair of doe mee aan de tour langs alle kunstpodia van het Witte de With Kwartier. Zondag om 17:00 uur is het voorbij, dus grijp je kans en dompel je onder in cultureel Rotterdam!

24 uur cultuur.
Van 13 september 17:00 uur tot 14 september 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-09-12 16:12:21 · Gepubliceerd: 12 september 2014 - 275