Kom stoom afblazen in het Spoorwegmuseum

Het stoomt in het Spoorwegmuseum! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vier het feest mee: de spoorwegen bestaan 175 jaar!

20 september 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht 175 keer hoera voor de Nederlandse spoorwegen! Ze vieren dit jaar een groot jubileum en het Spoorwegmuseum viert het feest mee. Ga dit weekend terug naar de tijd van hete kolen, schitterende locomotieven en heel veel stoom tijdens het evenement Stoom!

Rijd mee met Bello

Het zal dus flink stomen, dit weekend in Utrecht. Bewonder de 'special guests': een stoomlocomotief van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en Locomotief NS 7742, ook wel bekend als Bello, die dit jaar zelf zijn 100e verjaardag viert. Rijd mee in het aangekoppelde restauratierijtuig, de rit gaat over het afgesloten spoor richting Lunetten.

Iconen van het spoor

Er is nog meer aandacht voor het begin van de spoorwegen: een tentoonstelling over het leven en werk van ingenieur Frederik Willem Conrad. Hij stond aan de basis van de aanleg van de eerste spoorlijn. Ook is er een expositie over 'Iconen van het spoor' te zien: de oudste stoomlocomotieven van Europa. Er zijn niet alleen treinen te zijn, maar ook andere bijzondere machines die op stoom lopen: een stoomwals, stoomtrekkers, een vrachtauto, een stoomfiets en een locomobiel. Helemaal bijzonder is de brandweerspuit uit 1910 die op stoom werkt. Echte treinliefhebbers zijn dit weekend in Utrecht te vinden!

Praktische informatie

Evenement Stoom in het Spoorwegmuseum in Utrecht
Zaterdag 20 en zondag 21 september van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 16,00 euro, kinderen onder de vier jaar hebben gratis toegang.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-09-17 17:38:53 · Gepubliceerd: 2014-09-17 17:03:02 - 381