1

Weekend Top 5 voor de herfstvakantie

Leuke uitstapjes voor vrijdag, zaterdag en zondag

Leuke uitstapjes in de herfstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 16 oktober 2014 Toerisme Landelijk Ha, het is weekend en de herfstvakantie is in volle gang. Leef je daarom uit met deze leuke activiteiten uit de Weekend Top 5. In heel Gelderland kun je voor een euro naar het museum. Fietsliefhebbers kunnen naar Utrecht en pianoliefhebbers naar Ede. In Den Haag vieren kinderen feest tijdens Kunstfestival De Betovering, of duik in een sprookjeswereld in Arnhem!

Voor een euro naar het museum

Zaterdag 18 oktober is het de Gelderse Museumdag: in de hele provincie kun je dan voor één euro naar binnen! Zo maak je op een voordelige manier kennis met een museum bij jou in de buurt! Een kasteel van binnen bekijken, geschiedenis snuiven of iets leren of de jacht, speelgoed of anatomie: kies uit wat jij komend weekend wilt doen. Bekijk het overzicht van deelnemende musea.

Praktische informatie

Gelderse Museumdag
Zaterdag 18 oktober
Entree: bij de meeste musea kun je voor één euro naar binnen.

De Betovering viert feest

Je hoeft je in de herfstvakantie niet te vervelen, want het Kunstfestival voor Kinderen, De Betovering is weer losgebarsten. Het festival bestaat dit jaar 15 jaar en viert dat uitbundig, met leuke activiteiten op meer dan 40 locaties in Den Haag. Doe mee met een leuke workshop, slaap een nachtje in een museum of geniet van een dansvoorstelling. Bekijk het programma per dag. O ja, Den Haag krijg deze dagen ook een eigen dierentuin... kom snel kijken!

Praktische informatie

De Betovering, kunstfestival voor de jeugd
Van vrijdag 17 oktober tot en met zondag 26 oktober 2014, op diverse tijdstippen.
Entree: verschilt per activiteit.

Sprookjesfestival in Arnhem

Als je dit weekend naar Arnhem gaat, kom je zomaar in een sprookje terecht. Negen dagen lang is Arnhem het decor voor het Sprookjesfestival! Doe zelf ook mee en laat je verrassen door theater, muziek, vertelkunst, film, workshops en beeldende kunst. Kom dansen, zingen, griezelen... Zaterdag start het festival met de Sprookjesparade (vanaf 13:00 uur). Een bonte stoet sprookjesfiguren trekt vanaf de Eusebiuskerk door de binnenstad. En natuurlijk is prinses Arnerijntje er ook.

Praktische informatie

Sprookjesfestival
Zaterdag 18 oktober tot en met zondag 26 oktober, op verschillende tijden.
Entree: de toegangsprijs verschilt per voorstelling of activiteit.

Fietsliefhebber? Naar BIKE Motion!

Dol op fietsen of moutainbiken? Dan moet je dit weekend echt een kijkje gaan nemen in de Jaarbeurs in Utrecht, want daar wordt de Fietsbeurs BIKE Motion gehouden. Fietsen is emotie! Bike MOTION Benelux is er voor iedere sportieve fietser. Verwonder je hier over de nieuwste fietsen, accessoires en kleding, maar neus ook tussen fietsvakanties, sportvoeding en alles wat je eigen prestaties kan verbeteren. Volg een workshop, test de nieuwe MTB-modellen en wie weet kom je wel een prof tegen!

Praktische informatie

Fietsbeurs BIKE Motion in de Jaarbeurs Utrecht
Vrijdag 17 oktober tot en met zondag 19 oktober, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Vrijagavond Ladies Night, tot 21:00 uur.
Entree: 16,00 euro. Kinderen tot en met 16 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

Spaanse Rosalía geeft concert

Trakteer jezelf eens op een mooi concert! Pianiste Rosalía Gâmez-Lasheras is nog maar 20 jaar, heeft haar conservatoriumstudie nog niet eens afgerond, maar wordt nu al gevraagd bij belangrijke concertzalen in binnen- en buitenland. Gelukkig is ze ook in Nederland te horen: zaterdag 18 oktober speelt ze een beeldend, poëtisch en toegankelijk programma in de Edesche Concertzaal. Maak het zelf mee!

Praktische informatie

Rosalía Gâmez-Lasheras in concert
Zaterdag 18 oktober, 20:00 uur in de Edesche Concertzaal in Ede.
Entree: vanaf 27,00 euro, studenten betalen 20,75 euro en kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Bestel tickets!

Laatst gewijzigd: 2014-11-12 16:48:32 · Gepubliceerd: 16 oktober 2014 - 481