Dagje uit dit weekend

De leukste evenementen en uitjes

Redactioneel door

archief oud artikel 3 november 2014 Toerisme Wat zijn de avonden donker! En wat is het toch wennen, die trieste dagen, al duurde de zomer zo lang. Maar dit weekend herontdekken we de magie van het seizoen. Door de lichtkunst van GLOW die Eindhoven verlicht als de avond valt, een avond in het theater of filmhuis of met een lampionnetje in de geheimzinnige natuur. Fijn weekend!

GLOW Eindhoven 2014

EINDHOVEN - De avonden in Eindhoven zijn vanaf dit weekend even niet meer zo donker. Door de binnenstad verlichten kunstenaars gebouwen en andere objecten met hun lichtkunstwerken. GLOW Eindhoven 2014 brengt op bijzondere wijze sfeer in de stad. Bezoekers kunnen gratis een route volgen langs de twintig kunstwerken en vele kleine projecten. De wandeling start bij het Glow Café, welke dit jaar te vinden is in de voormalige Schellensfabriek. Tip: voor Transcedent Flow in de Paterskerk moet je tickets kopen, maar gezien het vorige werk van Casa Magica lijkt dit wel de moeite waard.

GLOW Eindhoven 2014.
Van 8 tot en met 15 november 2014.
Toegang: gratis, behalve Transcedent Flow in de Paterskerk. Een ticket voor deze show kost € 4,-.

Lichtjesroute op Tiengemeten

ZUID-BEIJERLAND - Neem je lampion of lantaarntje dit weekend mee voor een wonderlijke wandeling in de natuur. Hele gezinnen komen in de schemering aan voor de Lichtjesroute op Tiengemeten. Overal wijzen lichtjes de weg door het donker en ondertussen klinken er spannende verhalen. Tussendoor is er tijd om even uit te rusten met iets lekkers. En bij de finish, het bezoekerscentrum van Tiengemeten, staat een warme mok chocolademelk klaar voor iedereen. Een gezellig begin van het weekend.

Lichtjesroute op Tiengemeten.
Zaterdag 8 november, van 17:00 uur tot 19:00 uur of van 18:00 uur tot 20:00 uur.
Toegang: € 7,50 per kind. (er geldt een korting voor leden van Natuurmonumenten)

Dans mee met Billy Elliot

DEN HAAG - De dansende Billy Elliot veroverde duizenden harten vanaf het witte scherm. Nu klinkt het uitzonderlijke verhaal van de jongen die droomt van een leven als balletdanser van het podium van het Circustheater. Billy Elliot, de musical is vanaf donderdag 6 oktober te zien. Droom en vecht met Billy mee!

Billy Elliot, de musical.
Van donderdag 6 november tot en met zaterdag 28 februari exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.
Toegang: vanaf € 24,- (5e rang).

Leiden Internationeel Film Festival

LEIDEN - Of je nu houdt van de populaire films of juist van arthouse, beide vind je op het Leiden International Film Festival (LIFF). Na acht succesvolle edities is het filmfestival inmiddels één van de grootste van Nederland. Dit weekend kun je gerust twee dagen lang onderduiken om films te kijken. Kies voor drama, zwarte komedie of echte actie: alle genres zijn vertegenwoordigd. En op zondagavond wacht het slotfeest van het LIFF, gratis toegankelijk in Galerie Café Leidse Lente.

Leiden International Film Festival
Van 1 tot en met 9 november 2014.
Toegang: € 9,- voor een los kaartje.

Storytelling Festival

AMSTERDAM - Verhalen vertellen, een kunst. Naar verhalen luisteren, heerlijk. Kom dit weekend naar het Storytelling Festival en luister naar steengoede vertellers. Zoals Adrie Gloudemans, die in de Openbare Bibliotheek het betoverende Afrika tot leven wekt. Iedereen vanaf zes jaar mag komen luisteren naar zijn verhalen over de dieren die er leven, op de steppes en in de jungle! Indrukwekkend is het verhaal van Soufiane Moussouli, die geboren in Nederland zich toch Marrokkaan voelt. Hoe moet hoe zijn twee identiteiten verenigen? Luister naar deze verhalenverteller in Verhalen van de Intifada maakt deel uit van het programma Marokkanen huilen niet.

Storytelling Festival in Amsterdam.
Van 1 tot en met 9 november 2014.
Toegang: varieert per voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2014-11-10 08:52:25 · Gepubliceerd: 3 november 2014 - 613