Laat je betoveren door China Light

Warme winter in Utrecht door Aziatische traditie

China Light Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 21 november 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht In de Botanische Tuinen in Utrecht voel je de kou niet. Stap hier een Aziatisch sprookje binnen tijdens het lichtspektakel China Light!

Betoverende lichten

Maak kennis met de Chinese tradities van lichtfestivals! In de Botanische Tuinen ontstaat een paradijs met meer dan 25 betoverende lichtobjecten. Wandel er op je gemak langs met je geliefde, gezin of vrienden. Vergaap je aan de sprookjesfiguren, bloemen, dieren en tempels die in de tuinen staan opgesteld. Eén van de hoogtepunten is een gigantische draak. De Aziatische hapjes en drankjes en optredens maken je bezoek compleet. Leuke tip voor de kerstvakantie: China Light Utrecht is met kerst en op nieuwjaarsdag geopend.

Aziatische traditie

Al eeuwenlang worden in China op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken. Daarna wordt er gebeden voor een goede oogst, zo wordt Taiyi, de god van de hemel, gunstig gestemd. Vanaf vandaag maakt ook Nederland kennis met deze traditie.

Praktische informatie

Lichtfestival China Light
In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht op de Uithof.
Te bezoeken van 21 november tot en met 4 januari 2015, elke dag van 18:00 uur tot 21:30 uur. Gesloten op 31 december.
Tickets zijn online te koop, maar ook aan de deur. Prijzen: Volwassenen betalen 10,00 euro, kinderen van 4 tot en met 17 jaar 8,00 euro, studenten 8,00 euro. Er is ook een familieticket te koop.

Laatst gewijzigd: 2014-11-24 14:41:20 · Gepubliceerd: 21 november 2014 - 869