1

Vier (verlaat) Valentijnsdag in Dierenpark Emmen

Herken de taal der liefde bij dieren!

Vier Valentijnsdag in Dierenpark Emmen en bestel kaartjes! Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Koop tickets voor Valentijnsdag in Dierenpark Emmen

archief oud artikel 14 februari 2015 Toerisme Emmen, Drenthe Dierenpark Emmen is sinds zaterdag 14 februari weer elke dag geopend. Dan is het natuurlijk Valentijnsdag, en daar hoort een speciale Valentijnsactie bij! Kom daten tussen de dieren, volg de speciale zoen-route en betaal nu tijdelijk online slechts € 35,- voor twee kaartjes.

Kom daten tussen de dieren en bestel je tickets voor Dierenpark Emmen online. Je betaalt nu tijdelijk slechts € 35,- voor twee kaartjes en krijgt daar ook nog eens koffie en heerlijke soesjes bij. Volg tijdens het bezoek ook de speciale zoen-route! Knuffelende aapjes en kopjes gevende leeuwen laten zien dat ook dieren de liefde kennen.

Een paar voorbeelden uit het park:

 • Aan de zoen herken je de buren?

  Prairiehonden leven in uitgestrekte ondergrondse gangenstelsels. Bewoners willen meestal alleen te maken hebben met dieren uit de eigen gang. Daarom begroeten ze elke prairiehond die ze tegenkomen met een zoen. Aan de zoen herken je je buren!
 • Altijd samen: de zonneral

  De zonneral is een sierlijke vogel, die je altijd met zijn of haar partner ziet. Tijdens de balts spreidt hij zijn vleugels en pronkt dan met de prachtige zonnevlekken. Een stelletje bouwt samen een mooi nest op een veilig plekje en ook het broeden doen ze om de beurt. Als het kuiken uit het ei gekomen is, wordt het door de ene ouder warm gehouden, terwijl de ander voedsel zoekt.
 • Tortelduifje

  Duiven zijn het symbool van vrede, hoop en liefde. Daarom worden bij trouwerijen witte duiven los gelaten, de zogeheten bruidsduiven. Een paartje witte duiven staat symbool voor de liefde tussen twee mensen. Veel duiven zijn hun leven lang trouw aan hun partner, maar vreemd genoeg tortelen tortelduiven ook wel eens met een ander...
 • Vlinders in je buik

  Zodra vlinders uit de pop gekomen zijn, hebben ze maar één doel in hun leven. Een partner vinden om samen rupsjes op de wereld te zetten. Het vrouwtje brengt het mannetje het hoofd op hol met prachtige kleuren, het mannetje stort hoopvol een liefdesparfum over haar uit. Geen wonder dat mensen verliefdheid omschrijven als 'vlinders in je buik'!

Bestel de Valentijnstickets van Dierenpark Emmen tot en met 22 februari. Natuurlijk kun je de tickets ook per stuk kopen. Let op: dit is een online actie! De tickets zijn geldig tot en met 28 februari 2015. De zoen-route kan de hele maand februari gevolgd worden.
Foto 1. Leeuwen in een troep zijn elkaar altijd trouw. Foto: Dierenpark Emmen
Foto 2. Wist je dat olifanten echte hartsvriendinnen hebben? Foto: Dierenpark Emmen
Foto 3. Bavianen blijven altijd dicht bij elkaar. Foto: Dierenpark Emmen
Foto 4. Zebrahengst en merrie, een koppel voor het leven! Foto: Dierenpark Emmen
Foto 5. Prairiehonden begroeten elkaar met een kus. Foto: Dierenpark Emmen

Laatst gewijzigd: 2015-02-17 14:22:19 · Gepubliceerd: 14 februari 2015 - 661