Schiet met kanonnen bij Terra Mora!

Oorlog in het moeras: ontdek het verhaal van Vesting Bourtange

Nieuwe attractie bij Vesting Bourtange: Terra Mora Nieuws door
Foto 1. Waan je midden in de oorlog rondom Vesting Bourtange! Foto: Vesting Bourtange

8 april 2015 bijgewerkt: 11 augustus 2017 Geschiedenis Bourtange, Groningen Vesting Bourtange was al leuk om te bezoeken, maar er is nu ook een nieuwe attractie geopend: Terra Mora. Duik zelf in de geschiedenis en ontmoet kapitein Prott. Leuk voor een uitje op woensdagmiddag!

Moeras

Terra Mora is de nieuwste publiekstrekker van Openluchtmuseum Vesting Bourtange. Hier kom je alles te weten over het moeras (moor) rondom de vesting. Historische figuren zoals kapitein Prott vertellen hoe het leven in de vesting was, ongeveer tweehonderd jaar geleden. Er is veel te zien, ook bijvoorbeeld in de tweede ruimte: 'Het Gevecht'. Het lijkt net alsof je op de vesting staat en de troepen van Bommen Berend in de verte ziet aankomen! Schiet met kanonnen!

Geschiedenis van de vesting

In de derde ruimte leert Het Groninger Landschap oude en jonge bezoekers alles over de natuur en het landschap door middel van beeld en interactieve verwerking. Op moderne manieren wordt de geschiedenis van de vesting gepresenteerd en kom je erachter waarom de vesting juist hier is gevestigd. Het moeras werd optimaal benut bij de verdediging van de stad Groningen. Er is ook een app ontwikkeld om buiten Terra Mora de verhalen en uitleg bij de hand te hebben.

Praktische informatie

Vesting Bourtange is elke dag te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het winterseizoen alleen in het weekend geopend.
Foto 2. Ontdek waarom Vesting Bourtange precies op deze plek staat! Foto: Vesting Bourtange

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 12:16:21 · Gepubliceerd: 2015-04-07 15:44:10 - 7832

Activiteiten Vesting Bourtange

Later dit jaar

Voorjaarsmarkt


Dé gezelligste Voorjaarsmarkt van het Noorden!

Slag om Bourtange (80-jarige oorlog)


In 1640 namen de Spaanse troepen de vesting in, maar de Nederlanders zijn van plan het te heroveren. Tal van soldaten uit vroegere eeuwen zullen proberen het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk...

Herfstfair


Dé gezelligste Herfstfair van het Noorden!

Magisch Samhain (VOL = VOL)


Magisch Samhain (Keltisch Halloween) in een magisch setting!

Kerstmarkt (VOL = VOL)

  
Dé mooiste en gezelligste kerstmarkt van het Noorden in een unieke setting!