1

Fiets door de sterrenhemel met Vincent van Gogh

Maak een magische fietstocht door The Starry Night van Van Gogh

Fietspad Van Gogh-Roosegaarde Nieuws door
Foto 1. In dit kunstige fietspad zitten lichtgevend parels verstopt, die de illusie wekken van een sterrenhemel! Foto: Studio Roosegaarde

30 april 2015 bijgewerkt: 28 april 2017 Toerisme Nuenen, Noord-Brabant Een magische fietstocht, dat beleef je tussen Nuenen en Eindhoven. Wacht tot het begint te schemeren en verken het Van Gogh Roosegaarde fietspad op je eigen fiets!

Lichtgevend fietspad

Kunstenaar Daan Roosegaarde bedacht een letterlijk schitterende fietsroute en infrastructuurbedrijf Heijmans zorgde voor de uitvoering. Wat is er aan de hand? In het asfalt van het Van Gogh Roosegaarde-fietspad zijn lichtgevende parels verwerkt, die overdag opladen en 's avonds licht geven. Het lijkt dus net of je door het bekende schilderij van Vincent van Gogh - The Starry Night - rijdt.

Aardappeleters in Nuenen

De locatie is niet voor niets gekozen: het allereerste meesterwerk van de schilder, 'De Aardappeleters', werd gemaakt in Nuenen. De Opwettense Watermolen en de Colse watermolen, waartussen de fietsroute loopt, zijn ook op het doek vastgelegd door Van Gogh.

Vincent van Gogh Fietsroute

Het fietspad is onderdeel van de Vincent van Gogh Fietsroute, in het leven geroepen ter ere van het gedenkjaar voor Vincent van Gogh. In totaal beslaat de route 335 kilometer, gekoppeld aan bestaande fietsknooppunten. Zo fiets je langs alle plekken waar Vincent van Gogh woonde en werkte.

Praktische informatie

De fietsroute Van Gogh-Roosegaarde loopt tussen Nuenen en Eindhoven.
De route is gratis toegankelijk.
Parkeren doe je bij de carpoolplaats bij de kruising van de Wolvendijk en de A270.
Foto 2. Magische ervaring onder je voeten. Foto: Studio Roosegaarde
Foto 3. Het fietspad ligt tussen Eindhoven en Nuenen. Foto: Studio Roosegaarde
Foto 4. Volg de fietsroute aan de hand van de Van Gogh-bordjes. Foto: Van Gogh Brabant

Laatst gewijzigd: 2017-04-28 11:43:57 · Gepubliceerd: 2015-04-29 16:53:47 - 6420


-advertentiepositie-