1

Nijntje geeft een feestje, kom jij ook?

Centraal Museum pakt uit met speelse familietentoonstelling

Feest! Nijntje 60 jaar! Nieuws door
Foto 1. Kusje voor Nijntje! Foto: Edgar van Riessen

archief oud artikel 20 juni 2015 Toerisme Utrecht, Utrecht Het bekende konijntje Nijntje is het hele jaar al jarig, maar nu barst het feest echt los. Feest! Nijntje 60 jaar is een vrolijke en speelse familietentoonstelling in het Centraal Museum. Kom ook op het partijtje!

Taart en cadeautjes

Kom feest vieren in het Centraal Museum, Nijntje en haar familie en vriendjes zitten al te wachten. Het lieve konijntje wordt flink in het zonnetje gezet bij de familietentoonstelling Feest! 60 jaar Nijntje!. Er is niet allen veel te zien, maar ook veel te spelen. Al die nieuwsgierige peuters en kleuters mogen op bezoek komen en nadenken over het verschijnsel 'verjaardag vieren'. Dick Bruna heeft daar heel veel mooie illustraties en boekjes bij gemaakt. Cadeautjes, slingers, taart: het wordt een vrolijke boel. Raad wat er in de cadeautjes zit, kruip in een heerlijke geurende taart of trommel mee met het verjaardagslied!

Nijn is jarig!

'zij zocht een heel mooi jurkje uit
het mooiste uit de kast
en weet je waarom nijn dat deed
omdat zij jarig was'
- uit Dick Bruna's 'het feest van nijntje' (1970)

Vroeger en nu

Voor (groot)ouders is er ook genoeg te zien. Aan de hand van dezelfde elf thema's ga je terug in de tijd, van 1955 tot nu. Hoe is Nijntje ontstaan en hoe heeft ze zich ontwikkeld? Er zijn zo'n honderd originele tekeningen en ontwerpen te zien die een mooi overzicht geven van de werkwijze van Dick Bruna.

Praktische informatie

De tentoonstelling Feest! 60 jaar Nijntje! in het Centraal Museum is te zien van 20 juni tot en met 20 september 2015. Het museum is op maandag gesloten.
Foto 2. Vroeger zag Nijntje er zo uit! Illustraties: Dick Bruna, copyright: Mercis
Foto 3. Cadeaus voor Nijntje! Illustraties: Dick Bruna, copyright: Mercis

Laatst gewijzigd: 2015-06-20 13:26:53 · Gepubliceerd: 20 juni 2015 - 1089