1

Dans mee met het opzwepende Zomercarnaval

Feest op straat: Streetparade laat iedereen swingen

Straatparade Zomercarnaval Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Dans mee met de opzwepende muziek van het Zomercarnaval Rotterdam. Foto: Rotterdam Unlimited

archief oud artikel 24 juli 2015 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De temperaturen lopen op, de straten vullen zich met kleurige kostuums en exotische muziek: de Straatparade van het Zomercarnaval Rotterdam laat de stad op zijn grondvesten trillen. Dans mee!

Duizenden dansers en danseressen bevolken de straten in Rotterdam tijdens het Zomercarnaval. De één is nog mooier en kleuriger gekleed dan de ander. Door de opzwepende muziek kun je niet dan zelf ook mee bewegen en dansen! De Straatparade is het hoogtepunt van het festival Robin Rotterdam Unlimited.

Battle of Drums

Rotterdam komt de dag van tevoren al in de stemming tijdens de Battle of Drums, waarbij drie jonge caribbean brassbands de weg alvast vrij maken voor het feest. De bandjes vertrekken vanaf verschillende punten en ontmoeten elkaar op het Hofplein, waar de strijd losbarst.

Caribisch feestje

Even bijkomen en een lekker hapje eten kan op de Festival Market Mercado, waar heerlijke wereldgerechten te koop zijn. Ook kun je hier lekker shoppen. Heb je er ooit aan getwijfeld of we in het nuchtere Nederland echt carnaval kunnen vieren? De Straatparade bewijst dat het kan! Kom genieten van grootse optochten met tientallen versierde wagens, Caribische feestmuziek en overal dansende mensen. Duik onder in het feestgewoel en vier een zomers feestje in Rotterdam.

Praktische informatie

De Straatparade van het Zomercarnaval Rotterdam wordt gehouden op zaterdag 25 juli 2015, van 13:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdagavond 24 juli 2015 is de Battle of Drums.
Foto 2. De mooiste danseressen komen voorbij. Foto: Rotterdam Unlimited
Foto 3. Carnaval betekent: muziek en feest! Foto: Rotterdam Unlimited

Laatst gewijzigd: 2015-07-24 08:48:54 · Gepubliceerd: 24 juli 2015 - 1311