Weekendje weg in Zutphen: wat is er te doen?

Wat te doen in Zutphen? |  
Redactioneel door
Foto 1. Verken Zutphen vanaf het water met een fluisterboot! Foto: Fluisterboten Zutphen

Tips voor leuke uitstapjes in Zutphen

25 juli 2015 Toerisme Zutphen, Gelderland In Zutphen krijg je direct een vakantiegevoel. Het pittoreske Hanzestadje is het bekijken meer dan waard. Maar ook een heel weekend kun je hier met gemak doorbrengen. Volg onze tips voor een geslaagd weekendje weg in Zutphen!

Zutphen vanaf het water

Zutphen is prachtig om te zien, helemaal vanaf het water. De Fluisterboot Zutphen vaart elke dag over de rivier de Berkel en over de Grote Gracht. De schipper vertelt smakelijk over de historie van de Hanzestad en laat ondertussen de mooiste plekjes zien. Zo leer je alle ins en outs van de stad kennen. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld inclusief koffie en een stadswandeling.

Trakteer jezelf op een mini-vakantie in Zutphen!

Naar de stadsbrouwerij

Bierliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in De Hanze Stadsbrouwerij, waar je op afspraak een leuke rondleiding kunt volgen. Leer alles over Liesje, Broedertje en de seizoensbieren! Na afloop volgt uiteraard een bierproeverij. Hier heb je meteen je lunch te pakken, want dat kan ook bij deze brouwerij. De rondleiding ook te combineren met andere activiteiten.

Cultuur in Zutphen

De middag gebruik je om een beetje cultuur te snuiven, want ook dat kan hier prima! Bezoek één van de musea in Zutphen of verdwaal tussen de boeken in De Librije in de Sint Walburgiskerk. Deze middeleeuwse bibliotheek heeft honderden titels uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw en zelfs van nog vroeger. Bijkomen met iets lekkers kan daarna bij Koffie- en theehandel De Pelikaan. Deze winkel en tearoom ineen zit in een prachtig nostalgisch pand. Er is heerlijke gebrande koffie te krijgen en ook allerlei andere hebbedingetjes en cadeautjes.

Eten in een oude school

Restaurant 't Schultenhues is een goeie pleisterplaats voor een heerlijke lunch. Het restaurant is gevestigd in een voormalig gymnasium, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Je kunt je eigen menu samenstellen bij een zogenaamde tasting, maar á la carte is ook mogelijk. Bestel thuis alvast wat je wilt eten en je krijgt ook nog eens korting. Pas op: gesloten op zondag en maandag!

Overnachten in Zutphen

Na een lange dag slenteren en leuke dingen doen, klop je uiteindelijk aan bij Bed & Breakfast Hut 16. Hier overnacht je op een unieke locatie, namelijk in een oude timmerwerkplaats. Deze sfeervolle 'hut' ligt aan de rivier de Berkel en is op loopafstand van de markt en het station. Geschikt voor twee tot vier personen.

Toch liever een comfortabel hotel? Dan kun je terecht bij Inntel Hotel Zutphen, die maar liefst vier sterren op de gevel heeft staan. Hier kan ook nog even flink gesport worden, maar er is ook een sauna of gelegenheid voor een massage of yogasessie.

Foto 2. Geniet van heerlijke koffie bij De Pelikaan. Foto: De Pelikaan Koffie & Thee
Foto 3. Proef van Zutphens bier! Foto: Hanze Stadsbrouwerij
Foto 4. De Librije is een kettingbibliotheek: de oudste boeken zijn vastgeketend tegen diefstal! Foto: De Librije
Foto 5. Overnacht in een voormalige timmerwerkplaats met eigen entree. Foto: Bed & Breakfast Hut 16

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:17:03 · Gepubliceerd: 2015-07-22 13:51:18 - 12461