Zoevende motoren op de Zwarte Cross

Dans mee voor het hoofdpodium en bekijk de spannende shows van waaghalzen

Bezoek het Zwarte Cross Festival 2015 Nieuws door
Foto 1. Geniet met z'n allen van gezelligheid op de Zwarte Cross! Foto: Zwarte Cross.

archief oud artikel 24 juli 2015 Sport Lichtenvoorde, Gelderland Voor gezelligheid hoef je niet ver te zoeken op de Zwarte Cross. Op het festival in de Achterhoek viert jong en oud samen feest en staat humor en gastvrijheid centraal. Vervelen is hier geen optie! Bekijk de spectaculaire motorstunts en dans mee voor het hoofdpodium.

Festivalweides vol feestmuziek

Op de vele verschillende festivalweides geniet je van de optredens van wel 150 bands en 1000 theaterartiesten. Iedere muziekliefhebber komt hier aan zijn trekken want op de Zwarte Cross luister je naar allerlei soorten muziek. Rock'n Roll, blues, dance en reggae, maar ook cabaret, kinderacts en feestmuziek! Ga met duizend anderen uit je dak voor het hoofdpodium om daarna binnen te stappen in de theatertipi waar je geniet van theatervoorstellingen.

Stap binnen in de Achterhoekse gezelligheid

Wie is de snelste rijder in de Superklasse?

Verschillende wereldkampioenen streden in voorgaande jaren om 'De Gouden Helm' en deze strijd gaat onverminderd door. Wie is de snelste rijder in de Superklasse? Snoeihard racen de talenten over de baan! Je houdt je hart vast als iemand met zijn motor over het hoofdpodium knalt of als een levende kanonskogel uit een beugelfles springt. Er is hier altijd ruimte voor nieuwe stunts van waaghalzen.

Blagenparadijs voor de kids

Van een combinatie van rollator, brandweerwagen en shovels hoef je bij de humorklasses op de Zwarte Cross niet raar op te kijken. De deelnemers bouwen de meest vreemde voertuigen om tot racemonsters en zoeven in de raarste outfits over de baan. Kinderen stappen binnen in Het Blagenparadijs waar ze spelen op de leuke attracties en genieten van optredens.

Overnacht in 'Het Walhalla'

Wil je meerdere dagen genieten van het festival? Gasten van Zwarte Cross-camping Het Walhalla zijn heuze VIP-gasten op het festival. Is het festivalterrein gesloten, dan gaat het feest hier nog gewoon door. Ga uit je dak tijdens het mini-Oktoberfest in de Tiroler Bierstube Der Tanzenden Lothar en geniet van de warmte van het kampvuur in de nacht.

Praktische informatie

Het festivalterrein is op vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 uur tot 01:30 uur. Op zondag vier je het festival van 10:00 uur tot 24:00 uur. De camping sluit op maandag 27 juli om 12:00 uur haar deuren.
Foto 2. Tante Rikie wordt op handen gedragen! Foto: Zwarte Cross.
Foto 3. Ga uit je dak bij één van de optredens. Foto: Zwarte Cross.

Laatst gewijzigd: 2015-07-24 16:52:18 · Gepubliceerd: 2015-07-24 10:56:12 - 747