Vier de creativiteit bij Landjuweel Festival 2015!

Landjuweel Festival 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vijf dagen genieten van kleurige kunst en cultuur in Ruigoord

29 juli 2015 Cultuur Ruigoord, Noord-Holland Het bontgekleurde Landjuweel Festival in Ruigoord zet de creativiteit in al z'n facetten in het zonnetje. Er is een kinderkamp voor kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen bruist het van de muziek, shows en circus, theater en nog veel meer.

Foto 1. Creativiteit viert hoogtij in Ruigoord! Foto: Arthur de Smid, Landjuweel Festival

Unieke mix

Geniet vijf dagen lang van een bonte mix van live muziek, theater en workshops tijdens het Landjuweel Festival, samen met de kunstenmakers en creatievelingen in Ruigoord. 's Avonds komen dj's de boel nog verder opvrolijken. In alle hoeken kom je beeldende kunstenaars tegen, een vuurshow of een spontane 'jam'. De Ruigoorders zelf zorgen voor een unieke mix van theater, muziek, po√ęzie en workshops. Ze worden bijgestaan door bekende en onbekende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Bezoek in augustus ook het zomerse festival De Parade in Amsterdam!

Tien nieuwe ateliers

De creativiteit viert hoogtij in Ruigoord: de afgelopen tijd zijn er tien nieuwe ateliers bij gebouwd en ook de bestaande ateliers zijn opgeknapt. De nieuwe atelierhouders draaien meteen mee tijdens deze editie van Landjuweel Festival. Om een goed beeld te krijgen van het grote aanbod op het festival, moet je op zaterdagavond de Beeldenroute meemaken. Tijdens een grote parade over het hele festival mag iedereen laten zien wat hij in huis heeft.

Geschiedenis van Ruigoord

Ruigoord is een dorpje binnen de gemeente Amsterdam. Het dorpje staat bekend als kunstenaarskolonie, omdat het in 1973 door kunstenaars gekraakt werd. In de jaren die volgden is de plek uitgegroeid tot een uniek natuurgebied. Tegenwoordig worden er kunstzinnige activiteiten georganiseerd in Ruigoord en zijn er een aantal ateliers gevestigd.

Praktische informatie

Landjuweel Festival 2015 wordt van woensdag 29 juli tot en met zondag 2 augustus 2015 gehouden in Ruigoord. Er zijn alleen nog dagtickets te krijgen of een losse passe-partout.
Foto 2. Ongedwongen dorpsfeestje. Foto: Jim Verweij, Landjuweel Festival
Foto 3. Live muziek in alle hoeken en gaten. Foto: Michael Kamp, Landjuweel Festival
Foto 4. Feest en gezelligheid tot in de late uurtjes. Foto: Jim Verweij, Landjuweel Festival

Laatst gewijzigd: 2015-07-31 10:46:07 · Gepubliceerd: 2015-07-28 19:03:58 - 679