Nachtbraken tussen de vogels bij Avifauna

Nachtbraken in Avifauna |  deel via WhatsApp | Nieuws door

's Avonds naar het vogelpark voor het goede doel!

11 augustus 2015 Toerisme Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Wandel tijdens de invallende schemering tussen de duizenden vogels van Avifauna. Het vogelpark doet 's avonds de deuren open voor nachtbrakers. Allemaal voor het goede doel!

Foto 1. Ga met de dierenverzorgers op pad door het park! Foto: Avifauna

Vlottenrace

Er is een uitgebreid programma opgezet voor de avondlijke opening. "Het wordt heel anders dan een bezoekje overdag," vertelt Pamela Stolze van Avifauna. Het is al bijzonder om door het vogelpark te lopen als de schemering invalt, maar er zijn ook veel extra activiteiten. "Het spetterende einde van de avond is de vlottenrace, waarbij de reddingsbrigade én de leden van de plaatselijke Rotaryclub het water opgaan voor een spannend potje peddelen!"

Buit de vakantie uit met de leukste tips voor de zomervakantie!

Meet and greet

Avifauna heeft zelf ook veel verschillende soorten vogels, zoals de lori, de reuzentoekan en de blauwgele ara. Maar er zijn ook andere dieren, zoals sinds kort de rode panda's. "Tijdens de avondopenstelling kun je meedoen met een 'meet and greet' met de dierenverzorgers. Stel al je vragen en luister naar alle bijzondere verhalen!" Er is ook een speciale vogeldemonstratie en je swingt natuurlijk ook even mee tijdens salsaworkshop met dansdemonstratie. Stolze vertelt: "Deze avondopenstelling doen we één keer per jaar, steeds weer voor een ander goed doel. Samen met mede-organisator de Rotary-club is dit jaar uit de lokale natuurbeschermingsprojecten gekozen voor een actie om broedwanden voor ijsvogels te realiseren. Ook komt er een plek waar mensen in alle rust het broeden kunnen bekijken. Dit soort projecten dragen we een warm hart toe!"

Snoepjes voeren

Het evenement in Avifauna is bedoeld voor het hele gezin. Stolze: "Vooral voor kinderen hebben we heel veel te doen! Kom naar het doe-plein vol activiteiten, laat je schminken of luister naar de verhalenverteller die vertelt over de kraanvogel. Wat ook heel leuk is het voederen!" Voor deze leuke activiteit boots je zelf de neushoornvogels na. Als het vrouwtje aan het broeden is, verstopt ze zich in een holle boom en het mannetje sluit haar als het ware op door de boom dicht te maken. "Tijdens de avondopenstelling kruipen kinderen zelf ook in zo'n holle boom en hun ouders mogen ze dan snoepjes voeren!"

Ben je overdag al in Avifauna? Dan mag je lekker blijven hangen tot het avondgedeelte. Een vrijwillige donatie wordt dan wel heel erg op prijs gesteld!

Praktische informatie

De avondopstelling in Vogelpark Avifauna is vrijdag 14 augustus 2015, van 18:00 uur tot 21:30 uur. Een bezoekje aan het park kost 5 euro, welk bedrag ten goede komt aan het goede doel.
Foto 2. Laat je voeren als een neushoornvogel! Foto: Avifauna
Foto 3. Kom ook nachtbraken tussen de vogels! Foto: Avifauna

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-11 08:54:31 · Gepubliceerd: 2015-08-10 14:06:23 - 483