Waan je in luilekkerland bij Duinoord

All-inclusive binnen- en buitenspeeltuin met klimbos |  deel via WhatsApp | Recensie door

Spelen en onbeperkt eten voor iedereen!

13 augustus 2015 Toerisme Helvoirt, Noord-Brabant Nog een paar minuten… en dan, gaan de poorten van Duinoord open! Terwijl we netjes in de rij wachten, gonst het om ons heen van de geruchten over heerlijk eten. Wie pakt meteen een ijsje? En is het al te vroeg voor een frietje? Onze verwachtingen zijn hooggespannen voor dit all-inclusive park, één van de genomineerden voor de DagjeWeg.NL Award 2015.

Foto 1. Een dagje Duinoord is superleuk voor gezinnen!

Eenmaal binnen is het meteen jackpot! We stappen binnen in de Mazzelstraat, het restaurant van Duinoord. Hier mag iedereen zich onbeperkt tegoed doen aan allerlei heerlijkheden. En al is het nog voor het middaguur; die pizzapunten en frikadellen zien er goed uit! "Wil je friet als ontbijt?", roept een moeder naar haar kind. "Och, je redt jezelf ook wel hè?" Geen enkele bezoeker haalt het tot het terras zonder een hapje of drankje. Genietend van een pannenkoek en een koffie werpen we een eerste blik op het speelpark.

Groen en schoon

En wat ziet het er goed uit! Het park is omringd door bossen en de speeltoestellen zijn rond een mooie, afgesloten - dus veilig! - vijver geplaatst. Over de zandpaadjes lopen we langs de verschillende speeltoestellen en de superschattige speelhuisjes. Hier kunnen kleintjes zich prima vermaken! Het valt ons op dat het hele park goed onderhouden is en de paden goed begaanbaar zijn, ook voor rolstoelen. Even verderop stuiteren kinderen op en neer op de grote trampolines, waar een medewerker van het park een oogje in het zeil houdt. Een oververhit kind besluit het springen op te geven en verlaat de trampoline met hoogrode wangen. "Eerst maar even wat te drinken pakken he?", adviseert de medewerker. Op deze warme zomerdag is het all-inclusive concept extra aantrekkelijk.

Waar voor je geld

Maar Duinoord heeft meer in petto dan alleen in een straat vol lekker eten. Het park biedt gezinnen een dag lang vermaak met een klimbos, laserschieten, een midgetgolfbaan en een voetbalkooi. Vooral bij het klimbos is het druk. De meeste bezoekers hebben zich na binnenkomst naar het bos gesneld om als eerste in een tuigje door de bomen te klauteren. Een medewerker houdt zicht op de aanmeldingen en wijst iedere klimmer een route toe. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen tempo klimmen en wordt het niet te druk in het bos. Kinderen vanaf 1.30 meter mogen klimmen en daar houden de medewerkers zich strak aan. Dat levert wel eens een traantje op, zien we wanneer een meisje niet met haar zus mee mag. Nog iets te klein! Snikkend van teleurstelling zoekt ze haar moeder op. Veiligheid voor alles!

Conclusie: een dag plezier voor ouders en kinderen

Wat je als gezin nodig hebt voor een leuk en vooral ontspannen dagje uit, dat vind je in Duinoord. In het klimbos vermaken kinderen én ouders zich gerust een uurtje en ook het midgetgolfen is leuk om samen te doen. En ben je als ouder even uitgespeeld? Dan heb je vanaf het terras of vanaf een picknickbank genoeg zicht op de kids. Alleen de indoorspeeltuin is betrekkelijk klein, dus bij slecht weer zijn de mogelijkheden beperkt. De opzet van het park en de mooie, groene omgeving is een mooi alternatief voor andere, soms wat schreeuwerige pretparken. De nominatie voor de DagjeWeg.NL Award 2015 is dus dik verdiend!

Wil je meer leuke tips van ons? Volg DagjeWeg.NL op YouTube!
Foto 2. Kinderen rijden stoer rondjes op mini-quads. Foto's: DagjeWeg.NL
Foto 3. Ontbijten met een pizzapunt? Dat mag!
Foto 4. Onbeperkt smullen in de Mazzelstraat van Duinoord.
Ouders strijken neer op het terras met fijne loungebanken en tafels.
Het klimbos is populair onder de bezoekers van Duinoord.
Er zijn veel verschillende routes voor een uitdagende klim.
Durf jij het aan?

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:14:36 · Gepubliceerd: 2015-08-13 16:37:34 - 3915