Proef van het goede leven op de Landgoedfair

Landgoedfair 2015: proef van het goede leven | Nieuws door

Nieuw: workshops, foodtrucks en interessante lezingen

18 augustus 2015 Toerisme Beesd, Gelderland De nazomer start op de Landgoedfair van Heerlijkheid Marienwaerdt. Kijk je ogen uit op de Grote Parade en proef van fijne delicatessen op de Culinaire Weide. "Mensen die terug komen van vakantie, kunnen zich hier nog even op vakantie wanen."

Foto 1. Kinderen vermaken zich bij BubbleDutch! Foto: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Van woensdag 19 augustus tot en met zondag 23 augustus vermaakt jong en oud zich op de 21e editie van de Landgoedfair 2015. "Wat we dit jaar nieuw hebben, zijn zeven foodtrucks", vertelt Karlijn Zuurmond van Landgoed Mariënwaerdt. "Dat zijn oude busjes, die we zelf omgebouwd hebben tot foodtruck. Hier kun je poffertjes, wafels, crepes en gebak krijgen." Ook bij andere stands kunnen bezoekers proeven van allerlei heerlijkheden. En naast eten bieden ruim 180 standhouders brocante, kleding en sieraden aan. Genoeg om lekker in rond te snuffelen!

Ook voor kinderen en stoere papa's

Slenteren langs alle kraampjes is heerlijk, maar het programma van de fair heeft nog veel meer in petto. Van schapendrijven tot jachthonden en van paardenshows tot Shetlandraces: op de Grote Parade zijn de hele dag door spannende demonstraties. "De Grote Parade is toch wel het populairst en dan vooral de paardenshows. En de roofvogelshow, die is dit jaar weer terug", vertelt Karlijn. Iedere dag kunnen bezoekers deze show bijwonen en zich vergapen aan de machtige vogels. Op de Stoere Mannenweide laten mannen zich niet kennen, als ze een lastig parcours afleggen in een Land Rover Defender. De kinderen vermaken zich bij BubbleDutch, die bellenblaasvoorstellingen en -workshops geeft.

Gratis workshops en lezingen

"Wat ik leuk vindt is de workshop digitale fotografie", vertelt Karlijn. "Hier leer je hoe je met een smartphone foto's kunt maken van gerechten. Als ik dat nu doe, dan ziet het er niet zo lekker uit." De workshop digitale fotografie staat op het programma van zaterdag. Iedereen die wil deelnemen kan aansluiten, reserveren is niet nodig. "Wat ook nieuw is dit jaar zijn de lezingen in de Jachtkamer. Er zijn vier verschillende lezingen, over bijvoorbeeld het leven van het land, oude rassen die we niet mogen verliezen of over de smaak. De laatste wordt gegeven door Peter Klosse." (eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie, red.) Liever kijken dan luisteren? Ga dan naar het Levend Erfgoedplein en zie daar de dierenrassen, die we niet mogen verliezen. Hier lopen sierkippen rond en verschillende koeien- en schapenrassen.

Tip: ontvang € 2,50 korting met de DagjeWeg.NL Kortingsbon!
Foto 2. Proef het buitenleven op de Landgoedfair! Foto: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Foto 3. De Grote Parade is het populairst. Foto: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Laatst gewijzigd: 2015-08-21 12:04:54 · Gepubliceerd: 2015-08-17 17:07:59 - 938