De zomer gaat nog even door

Na de zomer is er nog genoeg leuks te doen. Bekijk de After Summer Special!

Museum Boerhaave Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Spetteren in de Waterspeeltuin van Museum Boerhaave

archief oud artikel 7 september 2015 Toerisme Het zomerweer is op z'n retour en de herfst nadert. Binnen zitten is wat de klok slaat, of toch niet? Met de After Summer tips maak je ook van deze maanden een feestje! Met deze uitjes en evenementen moet dat wel lukken.

Dinnershow Brooklyn Nights

AALSMEER - Kies voor een avondje spektakel! De dinnershow Brooklyn Nights garandeert een compleet verzorgde avond vol entertaiment in Studio's Aalsmeer. Terwijl je geniet van een viergangendiner kom je oren en ogen tekort! De cast, met onder anderen musicalster Stanley Burleson en LA The Voices, nemen je mee door de rijke (muziek)geschiedenis van New York. Muziek, dans, adembenemende kostuums en spectaculaire decors: een duizelingwekkende ervaring!

Leer alles over recycling in Museum Boerhaave

LEIDEN - In Museum Boerhaave is binnen èn buiten veel te doen. Buiten kan je spelen in de nieuwe speeltuin Waterland. Daar kan je boten laden en lossen, water omhoog pompen en sluizen bedienen. Binnen is de leuke familietentoonstelling Rijk van Rotzooi. Die gaat over recycling. Zo'n 200 jaar geleden was het al de gewoonste zaak van de wereld om afval opnieuw te gebruiken. Toen maakten ze van straatafval buskruit. En van aardappelschillen papier. Boeren strooiden poep (het liefst van stadsmensen!) over hun akkers. En hoe wordt afval nu hergebruikt? Kom het ontdekken!

Open Monumentendag

LANDELIJK - Ga naar plekken waar je normaal niet mag komen! Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september en zondag 13 september, zijn door het hele land monumenten voor iedereen open. Kijk in een landhuis, een villa of gluur in een verborgen tuin. Via de website kun je de locaties en activiteiten vinden.

Lichtweek in Kinderdijk

KINDERDIJK - En ben je nog nooit in Kinderdijk geweest? Je weet wel, waar die mooie molens staan? Ga dan deze week van maandag 1 september tot en met zaterdag 6 september. Elke avond zijn de molens prachtig verlicht tijdens de Verlichtingsweek! Zo steken ze nog mooier af tegen het landschap. Gratis te bewonderen vanaf het fiets- en wandelpad. Of ga varen!

Oranjezaal tijdelijk open voor publiek

DEN HAAG - Paleis Huis Ten Bosch wordt gerenoveerd, zodat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima er met hun gezin in kunnen wonen. Nu, voor de renovatie, mag het publiek een kijkje nemen in de Oranjezaal. Deze is bijzonder, omdat de zaal compleet beschilderd is met gebeurtenissen uit het leven van stadhouder Frederik-Hendrik. De rondleiding onder leiding van een gids, na aanmelding, is gratis. De Oranjezaal is open tot en met zondag 1 november.

Foto 2. Een avond top entertainment met Brooklyn Nights in Studio's Aalsmeer.
Foto 3. Leer alles over recycling in Rijk van Rotzooi. Foto: Museum Boerhaave
Foto 4. Een luxe 4-gangen menu in de "Big Apple" bij Brooklyn Nights.

Laatst gewijzigd: 2015-09-11 10:43:57 · Gepubliceerd: 7 september 2015 - 623