Eindeloos winkelen in Almere Centrum

Shop 'till you drop! Almere is dé shopping hotspot van Nederland

Kom feestshoppen in Almere Centrum Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Kom ook gezellig feestshoppen in Almere Centrum! Foto: Maarten Feenstra.

archief oud artikel 7 december 2015 Toerisme Almere, Flevoland Wil je naar de bioscoop, het theater, lekker uiteten of shoppen? Almere Centrum heeft alles in huis voor een gezellig dagje uit. Of je nu op zoek bent naar kerstcadeautjes, een originele surprise of de ultieme feestoutfit: winkelen doe je in Almere!

Kies je eigen shopping route

Waan je in een luxe oord met ruim vierhonderd winkels, brede straten en grote, uitgebreide shops. Shop bij de Primark, Pandora, ZARA, Rituals, Bever, Vitaminstore, Superdry, Hugo Boss, Media Markt, Rivièra Maison en de grootste MANGO winkel in heel Nederland. Vergeet ook niet de bijzondere speciaalzaken in de Passages rondom het centrum. Kwijlend voor de etalage van Sweetunique, waar je de lekkerste cupcakes koopt. Pik wat ontspanning mee bij Rituals of Aveda of laat je optutten bij Cream Beauticans. Wil je niets missen? Bekijk alle aanbiedingen en kies jouw favoriete route. Ga jij voor de cadeauroute, moderoute of de beautyroute?

Last minute kerstshopping? Op 22 en 23 december zijn de winkels extra lang open, tot 21:00 uur!

Sporten en schaatsen op het plein

Ook deze winter ademt het centrum van de stad een gezellige kerstsfeer. Doe mee aan een van de vele leuke evenementen! Gratis schaatsen op de ijsbaan op het Forum, volg een schaatsles, swing op het ijs tijdens Disco on Ice of hou een gezellige kerstborrel. Zaterdag 12 december is een extra actieve dag: bekijk jongleeracts in de Schutterstraat en sport en freerun op verschillende toestellen op het Stationsplein - dat heel eventjes het Beweegplein heet.

Knusse koffietentjes en restaurants

Drink een kopje koffie op een van de twee grote horecapleinen van Almere Centrum: de Grote Markt en het Belfort. Vol hippe koffietentjes een broodjeszaken zoals Bagels & Beans, Barista Café Almere en Mockamore. Heb je na een lange dag shoppen en schaatsen enorme trek gekregen? In de stad vind je een boel leuke eettentjes. Dineer bij een van de ruim veertig restaurants. Smul van de Griekse, Spaanse, Italiaanse, Amerikaanse, Turkse én Japanse keuken.

Speciaal voor de kids

Terwijl de ouders shoppen, spelen de kinderen bij Kids Eiland onder begeleiding van een speciale oppasservice voor kinderen vanaf vijf jaar. Er rijdt een treintje door het centrum - een avontuurlijk ritje voor de allerkleinsten. Bezoek Veiligheidsmuseum PIT, met loeiende sirenes en zwaaiende lichten voor de stoere kids. Hier leren ze hoe en waarom we licht en geluid gebruiken om mensen te waarschuwen voor gevaar. Vanaf 19 december is er een speciaal kerstprogramma.

Foto 2. Samen shoppen en de feestelijke en sfeervolle etalages bewonderen. Foto: Almere City Marketing.
Foto 3. De hele stad is in kerstsferen. Foto: Almere City Marketing.
Foto 4. Volg een schaatsles in de stad of swing mee met Disco on Ice! Foto: Almere City Marketing.
Foto 5. De cupcakes van Sweetunique zijn onweerstaanbaar lekker! De ultieme snack tijdens het shoppen. Foto: Almere City Marketing.
Foto 6. Glijd over de schaatsbaan op het Forum, helemaal gratis! Foto: Almere City Marketing.

Laatst gewijzigd: 2015-12-07 09:38:41 · Gepubliceerd: 7 december 2015 - 590