1

Kerst in de piste

Kerstcircussen: een klassieker voor de kerstdagen

Leuke uitjes voor de kerstvakantie Nieuws door
Foto 1. Ogen dicht voor dit spektakel bij het Kerstcircus Ahoy.

archief oud artikel 22 december 2015 Toerisme Landelijk Het is een klassieker voor de kerstdagen: met z'n allen naar het kerstcircus. Ook dit jaar zoeken de bezoekers van DagjeWeg.NL verwoed naar de kerstcircussen van dit jaar. Zitten de kerstdagen al vol met leuke dingen? Ook later in de kerstvakantie kun je deze kerstcircussen nog bezoeken.

Groot Wintercircus Emmen

EMMEN - Circus Renz Berlin - niet te verwarren met het failliete Circus Rens - presenteert het Groot Wintercircus Emmen. Gezellig in een versierde en lekker warme circustent trekken de artiesten hun topacts uit de kast voor een show vol spektakel. Wie het circus tussen de shows door bezoekt, ziet vast de vele dieren die deel uitmaken van het circus. In de show in Emmen treden onder meer olifanten, Friese en Andalusische paarden en honden op.

Wintercircus Maastricht

MAASTRICHT - Vorig jaar was het Wintercircus Maastricht zo'n succes, dat er dit jaar een vervolg is. Topartiesten uit de circuswereld komen naar de Limburgse hoofdstad voor een show in winterse sferen. Alle artiesten die de piste betreden, kregen prijzen voor hun spectaculaire acts. Kijk toe hoe de Robles Troupe op razende motoren door een ronde stalen kooi racen. Rakelings scheren ze langs elkaar en slechts door de jarenlange ervaring en het onderlinge vertrouwen weten ze elkaar steeds te ontwijken. Je zit beslist op het puntje van je stoel!

Kerstcircus Ahoy

ROTTERDAM - Dat het Kerstcircus in Ahoy een klassieker is, dat hoef je niet uit te leggen. Het circus viert dit jaar al haar 45e verjaardag! Speciaal voor deze gelegenheid trakteert het circus de bezoekers op extra gave stunts. Er is een artieste die aan haar eigen haar door de lucht zweeft. En ook hier schieten brullende motoren door een stalen bol. Zes stuntrijders zorgen ervoor dat je het liefst je ogen dicht zou knijpen.

Groot Kerstcircus Den Haag

DEN HAAG - Ook bij het Groot Kerstcircus Den Haag knijpt het publiek soms een oogje toe. Hier vliegen menselijke kanonskogels door de piste. Robin Valencia, de enige vrouwelijke artieste die dit doet, laat zich uit een kanon door de lucht schieten. Het lijkt een wonder dat het goed gaat en al heeft ze het al honderden keren gedaan, het blijft spannend!

Foto 2. Een feestelijk kerstcircus: Kerstcircus Ahoy.

Laatst gewijzigd: 2015-12-21 23:27:45 · Gepubliceerd: 22 december 2015 - 430