Top 10 meest geboekte workshops van 2015

Haka Workshop enorm populair in het bedrijfsleven

Bekijk meer workshops Persbericht door
Foto 1. De Haka-workshop is populair.

archief oud artikel 20 december 2015 Zakelijk Almere, Flevoland De Haka Workshop is een van de meest populaire workshops in het Nederlandse bedrijfsleven. De traditionele dans, bekend geworden door de Nieuw-Zeelandse rugbyers, eindigde als nummer 2 op een door Workshoppen.nl samengestelde Top 10. De eerste plek was voor ‘de workshop social media'. Bij Workshoppen.nl worden jaarlijks meer dan 5.000 workshops geboekt waardoor deze top 10 een mooie afspiegeling is van de markt.

FUN-workshops nemen toe

"Wij zien aan de hand van de geboekte workshops waar het Nederlandse bedrijfsleven behoefte aan heeft", zegt Barbara Moens, directeur bij Workshoppen.nl. "In tijden van crisis boeken bedrijven en overheden veel workshops om mensen positief te houden of om op een andere manier te gaan werken", vervolgt Moens. "In goede tijden lopen de zogenoemde ‘FUN-workshops', waar De Haka Workshop een voorbeeld van is, veel beter omdat werkgevers en werknemers samen van het succes willen genieten." Haka is de naam van een groep ceremoniële dansen van de Maori's uit Nieuw-Zeeland. Door middel van deze dans probeert men de goden (voorvaderen) aan te roepen. Onder de inspirerende leiding van sportverslaggever Jan Roelfs maken de deelnemers in groepjes hun eigen Haka, net zoals de rugbyers van Nieuw-Zeeland altijd doen. Goed voor de teambuilding dus!

Meer dan 5000 workshops per jaar

Sinds de start van Workshoppen.nl, 5 jaar geleden, is het bureau uitgegroeid tot de absolute marktleider voor het boeken van workshops in het bedrijfsleven. Jaarlijks boeken bedrijven en overheden meer dan 5000 workshops bij het Almeerse workshopplatform. Die populariteit zorgt ervoor dat het bedrijf veel inzicht heeft in de markt voor workshops.

Verwachting 2016

Het ziet er naar uit dat de economie in 2016 verder zal aantrekken. Barbara Moens verwacht dan ook de grappige workshops, zoals de workshop ‘Lachen' en ‘Haka' nâg steviger in de Top 3 komen. Ook zal er bij bedrijven steeds meer behoefte zijn aan beweging en sport. "We zijn druk bezig een geheel nieuw aanbod te ontwikkelen in sportieve buitenactiviteiten waar bij lichaamsbeweging centraal staat", zegt Moens.

Digitalisering

De wereld van vandaag verandert in rap tempo, voor sommigen iets te snel. Zo is het voor werknemers en werkgevers wel eens lastig om alle ontwikkelingen rondom digitalisering te blijven volgen. Daarom staat er dit jaar in de top 10 ook een aantal workshops die aansluiten bij dat automatiseringsproces. Een workshop is natuurlijk een prachtige tool om in een ontspannen sfeer meer te leren over ondernemen op de digitale snelweg.

Top 10 meest geboekte workshops

  • Workshop social media
  • Workshop haka
  • Workshop lachen
  • Workshop creativiteit
  • Workshop zoekmachine optimalisatie
  • Workshop brainstormen
  • Workshop graffiti
  • Workshop mindmappen
  • Workshop percussie
  • Workshop koe knuffelen

Foto 2. Voor welke workshop kies jij?

Laatst gewijzigd: 2015-12-21 14:54:28 · Gepubliceerd: 2015-12-19 21:47:28 - 638