Dino's denderen Zwolle binnen

Nieuw Dinoland op oude locatie Ecodrome

Dinoland Zwolle Nieuws door
Foto 1. Dino's in allerlei soorten en maten komen naar Dinoland in Zwolle.

archief oud artikel 11 februari 2016 Toerisme Zwolle, Overijssel Een hele horde dino's neemt het voormalige Ecodrome in Zwolle over! De locatie lag er jarenlang verlaten bij, maar heeft nu eindelijk een nieuwe bestemming. Dinoland, een speelpark met dino's, opent op 13 februari de indoorspeeltuin, met restaurant en natuurlijk dinosaurussen.

De kleinste is een meter, de grootste dertig meter hoog. Tientallen dino's bevolken straks het nieuwe Dinoland in Zwolle. Op 13 februari opent het binnengedeelte van het park, Dinoland Indoor, de deuren voor bezoekers. Laura Vrolijken vertelt: "Uiteindelijk zijn er straks ongeveer vijftig dino's, variërend van een meter tot 30 meter groot. Bij de opening nu staan er ongeveer twintig. Die zijn te zien voor de ingang van het indoorgedeelte en bij de opening van het buitengedeelte (zomer 2016, red.) gaan ze allemaal naar buiten."

Ruimte voor educatie

Met een naam als Dinoland verwacht je natuurlijk een heleboel dino's, maar deze beesten staan er niet alleen ter decoratie. "We zetten er informatiebordjes bij. waar op staat wanneer ze leefden en wat ze aten", legt Laura uit. "Ook komen er een paar algemene platen, met informatie over de evolutie en de vondst van fossielen. In het restaurant vind je platen met verhalen over ontdekkingen van dinosaurussen. Langs al die platen gaat straks een speurtocht." In Dinoland Indoor vinden kinderen een groot speeltoestel en een zestal gamebooths, waar ze spannende spellen spelen. Niet met een controller in de hand: ze spelen het spel door hun lichaam te bewegen. Peuters spelen ongestoord in de speciale peuterhoek, waar ook een speeltoestel staat.

Binnen- en buitenspeeltuin

Na de eerste opening op 13 februari zit het werk er nog niet op voor Dinoland. Buiten moet nog een heleboel gebeuren en wachten mooie plannen op uitvoering. Het thema dinosaurussen krijgt in Dinoland Adventure meer gestalte door de ontdekruimte, waar kinderen botten opgraven en fossielen uithakken. Met mooi weer zitten bezoekers straks buiten op het terras, bij de vijver die gedeeltelijk gedempt is. Op de vijver varen straks waterfietsen.

Burgers, salades en friet

Een dagje weg naar Dinoland is compleet met het menu van het fast-casual restaurant. Bezoekers bestellen hier zelf hun burger, salades of friet en halen dit ook zelf op. "Het eten wordt vers bereid", verzekert Laura. "We gebruiken diervriendelijke producten en naast patat en frikadellen zijn er ook salades. Waar we wel trots op zijn is onze eigen pizzaburger. Heel anders dan die van Dr. Oetker hoor. Het is echt een goede burger, met pizzadeeg eromheen." En helemaal in het thema: er zijn frietjes in de vorm van dinosaurusklauwen.

Foto 2. Dino's bestormen Zwolle.
Foto 3. Interactieve spellen in de gamebooths.
Foto 4. Smullen in het restaurant. Probeer de pizzaburger!

Laatst gewijzigd: 2016-02-15 12:05:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2016 - 4815