Kunstpark Soestdijk: een lentetuin vol kunst!

Bekijk de beer van gras of een olifant van leer

Geniet van beelden in Kunstpark Soestdijk Nieuws door
Foto 1. Maak kennis met het kunstwerk Grazzly: een beer van gras. Foto: Paleis Soestdijk.

archief oud artikel 19 februari 2016 Cultuur Baarn, Utrecht De prille lentetuin van Paleis Soestdijk begint weer te bloeien, tijd om een kijkje te nemen! In Kunstpark Soestdijk staan van vrijdag 19 februari tot en met zondag 8 mei bij het paleis vijftig bijzondere kunstwerken te pronken. Binnen én buiten!

Bang voor beren?

Ontmoet de meest bijzondere kunstobjecten in Kunstpark Soestdijk. Een beer van gras, een olifant van leer, je komt hier van alles tegen! De tentoonstelling is te zien in de mooie lentetuin van Paleis Soestdijk, die in het voorjaar natuurlijk tot bloei komt. Verschillende kunstenaars presenteren hier hun werk: van bekende kunstenaars als Armando tot jong, opkomend talent als Levi van Veluw.

'De tuin is al een kunstwerk op zich'

Genieten in het gras

Misschien heb je niet zoveel met kunst... Waarom je hier kunt genieten als je geen kunstliefhebber bent? "Het is geen conceptuele kunst, de beelden spreken echt tot de verbeelding." zegt Ronald Smit van Paleis Soestdijk. Je hoeft dus geen grote kunstkenner te zijn, wil je van deze beelden kunnen genieten. "Daarnaast is de beeldencollectie een aanvulling op de mooie lentetuin die juist in deze tijd op zijn mooist is! Deze paleistuin is op zichzelf al een bezoekje waard." Dus heb je het wel gezien met al die beelden? Dan plof je gewoon lekker in het gras en geniet je van de bloemenpracht.

Ontdek Paleis Soestdijk van binnen

"Wat je moet weten, is dat je een wandeling door Kunstpark Soestdijk goed kunt combineren met een rondleiding door het paleis." vertelt Ronald. "Vooral voor kinderen is dit erg leuk." In Paleis Soestdijk laat een gids je alle dingen zien die je moet weten van het paleis! De stijlkamers, stallen en alles waar Prinses Juliana en Prins Bernard lange tijd hebben gewoond.

Activiteiten in de voorjaarsvakantie

Maak je eigen knutselkunstwerk in de Oranjerie! Tussen alle kunstwerken in de collectie, kun je ook zelf aan de slag. Wie weet wordt er tussen alle kinderen wel een nieuwe kunstenaar ontdekt!

Bekijk alle uitjes voor in de voorjaarsvakantie.
Foto 2. Dat dier ziet er gevaarlijk uit.. Foto: Paleis Soestdijk.
Foto 3. Wat ontdek jij in dit kunstwerk van Klaas Gubels? Foto: Paleis Soestdijk.

Laatst gewijzigd: 2016-02-22 17:13:25 · Gepubliceerd: 19 februari 2016 - 860