De wereld van Rien Poortvliet in zand!

't Veluws Zandsculpturenfestijn |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

't Veluws Zandsculpturenfestijn brengt een eerbetoon aan Rien Poortvliet

11 april 2016 Cultuur Garderen, Gelderland Met zijn tekeningen vertelde hij hele verhalen. Illustrator en schilder Rien Poortvliet maakte de mooiste tekeningen van de natuur en zijn bekende kabouters. De zandkunstenaars van 't Veluws Zandsculpturenfestijn maakten voor de editie van 2016 de wereld van Rien Poortvliet na, helemaal van zand. Spot zijn prachtige plaatjes uit de natuur en wandel door het Kabouterbos!

Foto 1. De mooiste beelden van zand op 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Midden in de natuur

Kijk, een vos! En daar, een wild zwijn! Op 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is het alsof je midden in de natuur staat. De natuur, waar illustrator Rien Poortvliet zo van hield en die hij prachtig weergaf in zijn tekeningen. Voor het zandsculpturenfestijn werkten de allerbeste zandkunstenaars samen om de - door veel mensen geliefde - tekeningen van zand na te maken. Spot een schitterende pauw of ga op bezoek bij de beroemde kabouters, waar Rien Poortvliet bekend om was. Op naar het kabouterbos...

In gezelschap van kabouters!

Rien Poortvliet maakte twee bekende kabouterboeken. Wie kent nog de televisieserie David de Kabouter, gebaseerd op Poortvliet's tekeningen? Op ''t Veluws Zandsculpturenfestijn 2016 vind je daarom dit jaar een heus kabouterbos. Ook is er een expositieruimte met zo'n dertig originele werken van Rien Poortvliet. Bewonder deze bijzondere werken, die door het Rien Poortvliet Museum op Tiengemeten zijn uitgeleend. In één van de andere overdekte ruimtes staan veertig zandsculpturen die gezegdes uitbeelden. Raad je ze allemaal? Dan maak je kans op mooie prijzen. Voor een mooi zicht over alle zandsculpturen stappen bezoekers in één van de karretjes van de monorail, die hoog boven de sculpturen rijdt. En ook hier krijg je gezelschap van een kabouter!

Bloemen, beelden en decoratie

Rob Verlinden van Rob's Grote Tuinverbouwing legt een zee van bloemen aan rond de zandsculpturen en maakt een bezoek aan het festijn des te feestelijker. Een rondje gemaakt langs alle zandsculpturen? Dan ben je nog niet uitgekeken op ''t Veluws Zandsculpturenfestijn. Eerst wat eten en drinken op één van de terrassen en dan een mooie wandeling door de Beeldentuin van 3000 m2. Hier vind je een schat aan ideeën voor de tuin: van tuindecoraties tot beelden. Voor wat sfeer binnenshuis neem je een kijkje in de (woon)winkels.

Bezoek 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Ontdek 't Veluws Zandsculpturenfestijn van 15 april tot en met zaterdag 29 oktober in de Beeldentuin in Garderen.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 10:00 uur tot 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur
Zondag: gesloten

Toegangsprijzen:
- Kinderen van 0 tot en met 5 jaar hebben gratis entree;
- De entree voor kinderen van tot en met 12 jaar bedraagt € 4,50;
- De toegangsprijs voor 13 jaar en ouder is € 9,50.

Bestel snel tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Foto 2. Een schitterende pauw van zand.
Foto 3. De bekende kabouter van Rien Poortvliet.
Foto 4. Rien Poortvliet legde ook het boerenbestaan treffend vast.
Zandkunstenaar aan het werk.

Laatst gewijzigd: 2016-04-11 11:57:05 · Gepubliceerd: 2016-03-27 21:00:33 - 6601