1

Speuren naar Pinokkio

Het 29e sprookje van de Efteling

De Efteling Nieuws door
Foto 1. De Vos en de Kat. Foto: Efteling

archief oud artikel 30 maart 2016 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Tussen Roodkapje, het stoute Prinsesje en de Trollenkoning heeft het nieuwste sprookje van de Efteling zijn intrek genomen. Pinokkio is het 29e sprookje in het Sprookjesbos. Bezoekers kunnen hier meer doen dan alleen kijken, ze moeten ook iets doen. Pinokkio is namelijk verdwenen!

Het sprookje, wat op 24 maart opende, begint bij de werkplaats van Geppetto. Hier draaien bezoekers aan een sleutel, waardoor er binnen van alles gaat spelen. Maar van Geppetto en Pinokkio ontbreekt ieder spoor. Wanneer bezoekers verder wandelen komen ze langs de vos en de kat, de bekende figuren uit het sprookje die Pinokkio verleiden verkeerde dingen te doen. Zie je ze niet? Dan moet je even hard roepen en dan duiken de twee sluwe dieren uit hun tonnen omhoog.

Een monsterlijke vis

Of je het sprookje van Pinokkio nou kent of niet, in de Efteling duikt een wel heel monsterlijke vis op in het verhaal. Die kennen we niet van de Disney-versie, waarin het een gewone walvis is. Maar in het Sprookjesbos drijft een gigantisch wezen op het water. Op de kant staat een hengel, waarmee bezoekers het monster wakker moeten maken. En wanneer die bek dan opengaat, zie je opeens de kleine Pinokkio. Opgeslokt door de vis! En wie nog beter kijkt, ziet daarachter ook Geppetto. Het sprookje, met de drie verschillende onderdelen, is gebaseerd op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal.

Een dagje naar een attractiepark? Tip: ga naar deze themaparken met korting!
Foto 2. De werkplaats van Geppetto. Foto: Efteling
Foto 3. Monstervis Attila. Foto: Efteling
Foto 4. Kinderen bij de monstervis. Foto: Efteling

Laatst gewijzigd: 2016-04-01 14:18:06 · Gepubliceerd: 30 maart 2016 - 816