Zes tips voor populaire kinderuitstapjes in België

Ontdek 6 populaire kinderuitstappen in België die nét even anders zijn

Eropuit met kinderen in België Redactioneel door
Foto 1. Ontmoet dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen in Boudewijn Seapark. Foto: Boudewijn Seapark.

4 september 2023 Toerisme Brussel, Brussel Kinderen kennen in België vast wel de befaamde Plopsaparken. Maar als je ook wel eens ergens anders heen wilt, wat dan? Met welke Belgische uitstapjes voor kinderen scoor je punten? Een overzicht van de best bezochte kinderuitstapjes in België op Uitstappen.BE.

1. Boudewijn Seapark

Met stip op nummer 1 staat Boudewijn Seapark uit Brugge. En dat is ook niet gek, want bij dit dolfinarium is veel leuks te doen voor kleintjes. Naast spectaculaire shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen, kun je ook genieten van leuke attracties. Er is ook een groot overdekt speelparadijs voor als het weer een beetje tegenzit. Gegarandeerd veel uurtjes speelplezier!

2. Museum voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel heeft een interessante permanente tentoonstelling in huis dat door veel jonge bezoekers gewaardeerd wordt: de Galerij van de Dinosauriërs. Hier leer je hoe fossielen ontstaan en daag je een virtuele dino uit.In dit museum wonen heel veel dinosauriërs. Leer deze dieren goed kennen en bestudeer hun eigenaardigheden!In de Zaal van de Mosasauriërs zie je botten van kleinere beesten die al honderden jaren over de aardbol kruipen, zoals hagedissen en schildpadden.

3. Lasertag Pancake War

Ook populair op Uitstappen.BE is het stoere arrangement Lasertag Pancake Games van Dijle Floats in Bertem. Wat het inhoudt? Een battle van leven en dood in de bossen! Oké, geen leven en dood - maar je trots staat wel op het spel. Ga de strijd aan met je vrienden tijdens een lasergameduel. Na afloop kun je de vrede bezegelen met pannenkoeken.

4. Technopolis

Op een goede vierde plek staat Technopolis in Mechelen. Hartstikke leuk voor nieuwsgierige kinderen, want je kunt hier experimenteren tot je erbij neer valt. Fietsen op een kabel op vijf meter hoogte? Een spijkerbed uitproberen? Zelf een vliegtuig aan de grond zetten? Hier moet je zelf aan de slag! "Da's toch veel leuker dan er naar kijken?" aldus bezoeker Megan, die dit veelzijdige doe-centrum een 10 geeft op Uitstappen.BE.

5. Bobbejaanland

Het pretpark Bobbejaanland staat op nummer 5. Dit 'plezantste land' heeft heel veel soorten attracties, waardoor het een leuk park is voor de hele familie. Vooral de kleintjes zullen zich er goed amuseren. Al kan het er wel druk zijn, gezien de reviews op Uitstappen.BE. Vervelen hoeft in ieder geval niet: regelmatig zijn er nieuwe attracties in dit familiepark.

6. Familiepark Harry Malter

Ook Familiepark Harry Malter in Destelbergen is een toeristische hotspot voor het hele gezin. Hier leven allerlei kleine dieren naast elkaar: stokstaartjes, wallaby's, herten en stekelvarkens. Ook zijn er kamelen, apen en struisvogels. Er is een overdekte speelplaats en leuke attracties voor kinderen. Omdat oprichter Harry Malter zelf uit het circus komt, is er regelmatig een circusschool!

Foto 2. Zaal van de Mosasauriërs in het Museum voor Natuurwetenschappen. Foto: Copyright - KBIN - Thierry Hubin.

Laatst gewijzigd: 2023-09-04 12:26:32 · Gepubliceerd: 4 september 2023 - 18236