Overal waar je kijkt... dino's!

Vijftig dinosaurussen van groot tot klein

Dinoland Zwolle Nieuws door
Foto 1. Dino's in allerlei soorten en maten komen naar Dinoland in Zwolle.

archief oud artikel 23 mei 2016 Toerisme Zwolle, Overijssel Een hele horde dino's heeft het voormalige Ecodrome in Zwolle definitief overgenomen! De locatie lag er jarenlang verlaten bij, maar heeft nu een nieuwe bestemming. Dinoland, een speelpark met dino's, opent op 25 mei ook het buitengedeelte Dino Adventure. Met heel veel dino's, speeltoestellen en attracties.

De kleinste is een meter, de grootste dertig meter hoog. Tientallen dino's bevolken het nieuwe Dinoland in Zwolle. Op 25 mei opent ook het buitengedeelte van het park, Dinoland Adventure, voor publiek. Eerder opende al de indoorspeeltuin, waar een aantal dino's te zien waren. Nu is de metamorfose van het voormalige Ecodrome compleet en is Dinoland klaar voor een drukke zomer. Waar bezoekers nog even op moeten wachten is de speciale augmented reality-app voor smartphones. Hiermee zie je de verschillende dino's door het park lopen.

Botten opgraven

Aan de hand van informatiebordjes en grote platen vol interessante weetjes gaan bezoekers op zoek naar alle dino's in het park. Dat dinosaurussen al heel lang uitgestorven zijn, dat is bekend, maar wat weet je nog meer van deze indrukwekkende dieren? Test je kennis en verken het park! Dino­-experts nemen de kinderen mee langs de levensgrote dieren, om ze van alles bij te brengen. Naast heel veel dino's zijn er in Dinoland meerdere speeltuinen en een klimwand met klimparcours op acht meter hoogte. Kinderen mogen dit parcours proberen als ze groter zijn dan 1.30 meter. Ook kun je fossielen opgraven en een skelet van een T-rex onder het zand vandaan toveren.

Binnen- en buitenspeeltuin

Het gebied wat al een tijdje open was, Dinoland Indoor, is fijn voor regenachtige dagen. Hier staat een groot speeltoestel en een zestal gamebooths, waar kinderen spannende spellen spelen. Niet met een controller in de hand: ze spelen het spel door hun lichaam te bewegen. Peuters spelen ongestoord in de speciale peuterhoek, waar ook een speeltoestel staat. Een dagje weg naar Dinoland is compleet met het menu van het fast-casual restaurant. Bezoekers bestellen hier zelf hun burger, salades of friet en halen dit ook zelf op. "Het eten wordt vers bereid", verzekert Laura Vrolijken van Dinoland. "We gebruiken diervriendelijke producten en naast patat en frikadellen zijn er ook salades. Waar we wel trots op zijn is onze eigen pizzaburger. Heel anders dan die van Dr. Oetker hoor. Het is echt een goede burger, met pizzadeeg eromheen." En helemaal in het thema: er zijn frietjes in de vorm van dinosaurusklauwen.

Foto 2. Dino's bestormen Zwolle.
Foto 3. De opening van Dinoland Adventure op zondagmiddag 22 mei.
Foto 4. Smullen in het restaurant. Probeer de pizzaburger!

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 19:41:15 · Gepubliceerd: 23 mei 2016 - 17382