Neem een kijkje in de garage van de Oranjes

Paleis Het Loo, een koninklijk dagje uit! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van koninklijke koetsen tot glimmende oldtimers

24 mei 2016 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Het chique plaatje van ons koningshuis is niet compleet zonder statige koetsen en glamoureuze auto's. Bekijk ze met eigen ogen tijdens Pracht & Praal van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei op Paleis Het Loo. Maak een selfie met een koninklijke auto, vraag de stalmeester het hemd van het lijf en aai een pony van Oranje - echt waar, er zijn er zelfs twee.

Foto 1. Bekijk prachtige koetsen en koninklijke paarden op Paleis Het Loo. Foto: Menno Mulder.

Pracht en praal in de paleisstallen

Niet op televisie, maar een keertje in het echt! Bekijk de statige paarden, koninklijke rijtuigen, romantische uniformen en historische auto's van de Oranjes. Paleis Het Loo gooit de staldeuren open voor Paard & Pracht. Pronkstukken van het evenement zijn de Cadillac Convertible Sedan serie 65 van prinses Wilhelmina uit 1938 en de Minerva uit 1925 van prins Hendrik. Bekijk alle koetsen en oldtimers van dichtbij, ga met een oldtimer op de foto, praat met koninklijke koetsiers en chauffeurs en geniet van muziek. Op het Stallenplein vind je gezellige gezinsactiviteiten. Loop de stallen binnen, bekijk hoe de paarden worden ingespannen voor de rijtuigen en zie de hoefsmid in actie. En dan zijn er natuurlijk nog die twee koninklijke pony's die staan te trappelen om geaaid te worden!

Verschillende auto's en rijtuigen rijden tussen 10:30 uur en 16:00 uur meerdere ritten van de stallen naar het paleis. De Gala Berline - een klassieke koets van het koningshuis - is zelfs met een achtspan paarden te zien.

Oldtimers met een verhaal

De Cadillac is een model uit 1938, maar zou pas na de Tweede Wereldoorlog in bezit zijn geweest van prinses Wilhelmina. In de oldtimer reed prinses Wilhelmina niet lang rond: vier jaar na aankoop werd de auto alweer verkocht. Prinses Wilhelmina liet zich vanaf 1949 tot 1953 vanuit Paleis Het Loo in de Cadillac vervoeren.

Voordelig dagje uit? Bekijk aanbiedingen en bestel kaartjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. De klassieke Minerva van prins Hendrik, uit 1925. Foto: Stef Verstraaten.
Foto 3. Palfreniers - ook wel koetsbediendes - gaan vrolijk met twee meisjes op de foto. Foto: Hesmerg.
Foto 4. De Cadillac uit 1938 van prinses Wilhelmina op het Stallenplein. Foto: Paleis Het Loo.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-05-24 16:54:51 · Gepubliceerd: 2016-05-23 15:08:13 - 2010