Antwerpen: de favorieten van Matthijs

Bekijk de stad door de ogen van een local

Dagje uit in Antwerpen Redactioneel door
Foto 1. Op citytrip door Antwerpen met een echte local! Foto's: Matthijs van Wissen.

26 mei 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Matthijs vindt Antwerpen een geweldige stad om te wonen. Ook voor een citytrip of dagje uit raadt deze Nederlandse student tussen de Belgen 'zijn' stad aan. "De Vlamingen zijn echte dametjes en heertjes, ze helpen je maar al te graag als je de weg weer eens kwijt bent of ze helpen je met de beste winkel of restaurant van 't Stad uit te kiezen. Vergeet zeker niet de vele bieren, de overheerlijke chocolade en de beste frieten van de wereld te proeven als je in Antwerpen bent!" Tips van een echte local voor een dagje Antwerpen!

Wie?

  • Naam: Matthijs van Wissen
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: Hotelmanagement
  • Blogt voor Amai Zeg!
  • Woonplaats: Antwerpen

Wat mag je echt niet missen in Antwerpen?

"Als je iets moet bezoeken in Antwerpen, dan is dat wel het MAS. MAS staat voor Museum Aan de Stroom. Midden op het water, in de kleine jachthaven die de Antwerpenaren 't Eilandje noemen, torent het MAS uit boven Antwerpen. In het rode gebouw is op elke verdieping een apart museum. Wanneer je helemaal naar boven gaat, kun je op het dakterras over heel Antwerpen heen kijken. Gewoon adembenemend! Voor de bezoekers met iets meer tijd en een centje extra: Restaurant 't Zilte bevindt zich op de negende etage van het MAS en beschikt over twee Michelinsterren."

Waar vind je de leukste winkeltjes?

Ik ben een echte Bourgondiër (zoals veel mensen in Antwerpen) dus mijn favoriete winkel verkoopt natuurlijk eten. In een zijstraat van de grote winkelstraat de Meir ligt een typische Vlaamse bakkerij en patissier: Bakkerij Goossens. Hier vind je naast heerlijke broodsoorten en pistolets, de beste 'handjes' van Antwerpen. De 'handjes' zijn typische Antwerpse koekjes in de vorm van een hand. Sta je bij de vriendelijke dames van Goossens in de rij? Vergeet dan zeer zeker niet de overheerlijke bokkenpootjes te bestellen. Na het eten van een bokkenpootje van Goossens kan je tripje Antwerpen niet meer stuk."

Welke leuke dingen kun je doen?

"Een avond stappen of op café zitten is altijd leuk om te doen. Het nachtleven in Antwerpen is bruisend en er is voor ieder wat wils. Ga naar de Muze aan de Melkmarkt voor een avondje jazz en een mooi speciaal biertje of bezoek Paters Vaetje op de Grote Markt waar je elke biersoort kunt proeven die je maar kunt bedenken. Ben je meer voor de clubs? Kies dan voor de Ampère, het beroemde Café d'Anvers in de rosse buurt of ga naar Club Vaag of Roxy gelegen aan de Antwerpse haven. Ontdek je graag de Antwerpse gay community? Neem dan zeker een kijkje in het Hessenhuis of club Red and Blue."

Wat is je favoriete plek in Antwerpen?

"Mijn favoriete plek in Antwerpen is Park Spoor Noord. Zoals de naam al zegt, ligt dit park in het noordelijk deel van de stad, midden in het moderne gedeelte van Antwerpen. Park Spoor Noord is een plek waar je rustig alleen kunt zitten om even tot rust te komen of waar je met vrienden kunt barbecueën. In de zomer wordt veel georganiseerd in het park, zowel voor studenten als voor de inwoners van Antwerpen. De Cargo Zomerbar in het park is the place to be op een mooie zomeravond."

Wat is je favoriete restaurant in Antwerpen?

"Het liefst ga ik eten bij Otomat. Otomat is gelegen aan het eilandje in de buurt van het MAS en serveert lichte en originele pizza's. Onder het genot van Tank 7-bier kun je kiezen uit pizza's met dunne, krokante bodem en verschillende toppings. De ambiance is super en je kunt hier heel snel eten of de hele avond aan tafel zitten, het is volledig aan jou!"

Heb je nog een paar tips?

Een goede cocktailbar mag in een stad als Antwerpen zeker niet ontbreken. In Antwerpen zijn er meerdere en mijn favorieten zijn The Dirty Rabbit op het Zuid, Dogma op de Melkmarkt en The Upper Roombar van restaurant The Jane in Berchem. Dan nog een goede tip voor degene die Antwerpen bezoeken met de auto; parkeer de auto op de Vlaamse kaai op het Zuid. Hier is veel plaats en het is volledig gratis. Binnen een paar minuten wandelen of eventjes in de tram ben je in het stadscentrum.

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Ontdek Antwerpen met de tips van Matthijs! Foto: Matthijs van Wissen.
Foto 3. Straatbeeld. Foto: Matthijs van Wissen.
Foto 4. De Cargo Zomerbar is the place to be tijdens zomeravonden. Foto: Matthijs van Wissen.

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:37:38 · Gepubliceerd: 2016-05-24 09:26:26 - 11934