1

Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes voor 11 en 12 juni

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. In GaiaZOO zie je de dieren van wel héél dichtbij. Boek kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets! Foto: GaiaZOO Kerkrade.

archief oud artikel 9 juni 2016 Toerisme Landelijk Een hoop gehuppel en gedans dit weekend! Gehuppel van buigende mannen in strakke broekjes en vrouwen in mooie jurken. Gedans van stoere nozems en vrouwen in petticoats. Via DagjeWeg.NL Tickets kun je lekker voordelig naar de dierentuin of naar een kasteel. En er is nog zoveel meer te doen! Bekijk onze weekendtips. Fijn weekend!

Een gratis retro knalfuif

DEN HAAG - Een echte knalfuif, net als vroeger. Om het succes van de tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties te vieren, geeft Haags Historisch Museum zondag 12 juni een afscheidsfeestje in de stijl van de jaren vijftig en zestig. Toegang tot het museum is de hele dag gratis. Er is livemuziek, een rock-'n-roll dansshow en een filmvoorstelling van de klassieker West Side Story - inclusief popcorn. De tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties is nog te zien tot en met zondag 19 juni 2016.

Weekendje wereldreis

KERKRADE - Er even lekker uit dit weekend? Tijdens een wandeling door GaiaZOO zie je neushoorns, giraffen en cheeta's ineens van heel dichtbij. In het doodshoofdapenbos klimmen de apen boven je hoofd - dus doe maar geen banaan in je tas. Zo maak je in één dag ineens een wereldreis langs allerlei dieren. In GaiaZOO heb je ook de DinoDome: het grootste indoor Dino Speelpark van Europa. Hier kunnen kinderen op touwbruggen balanceren en buiten klimmen. Bestel tickets met € 3,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Girlpower op Kasteel Amerongen

AMERONGEN - Een ode aan de sterke vrouwen van vroeger, die Kasteel Amerongen bestierden terwijl hun mannen maandenlang van huis waren. In de tentoonstelling Sterke Vrouwen op Kasteel Amerongen staan deze vrouwen van 9 juni tot en met 2 oktober 2016 in het zonnetje. Ontdek welke rol vrouwen hebben gespeeld in het bestaan van het kasteel. Ook zijn er romantische brieven te lezen, die de vrouwen stuurden om toch nog een beetje contact met hun mannen te houden. Bestel tickets voor Kasteel Amerongen via DagjeWeg.NL.

Een hofdansje wagen

GRONINGEN - Jane Austen, Charles Dickens, Emily Brontë: allemaal voer voor gezwijmel en heimwee naar een tijd die je zelf helemaal niet hebt meegemaakt. Zaterdag kun je in Groningen je voor heel even in die tijd wanen. Met mooie jurken, gekrulde haren en etiquette uit vervlogen tijden. Bekijk een hofdansvoorstelling van Plaisir Courtois op zaterdag 18 juni. Begin maar vast je buiging en wuif te oefenen.

Picasso en zijn chickies

ALKMAAR - Picasso was nog maar 23 toen hij vanuit Parijs naar Nederland vertrok. Hij bezocht Hoorn en Alkmaar en raakte in de ban van Holland. Molens, boerderijen, historische stadscentra en natuurlijk mooie boerenmeisjes: alles legde hij vast op papier. Voor het eerst komen zijn werken uit die tijd samen in één tentoonstelling: Picasso in Holland. Les belles Hollandaises. Tot en met 30 augustus 2016 te zien in Stedelijk Museum Alkmaar.

Ook leuk om dit weekend te doen:
Foto 2. Deze Haagse nozems en hun snorfietsjes zijn ook uitgenodigd voor de fuif. Foto: Foto: Marianne Dommisse. Haagse Beeldbank.
Foto 3. Poster met 'Les trois Hollandaises'. Links: Pablo Picasso, Les trois Hollandaises, 1905 © Succession Picasso 2016.

Laatst gewijzigd: 2016-06-09 15:26:12 · Gepubliceerd: 9 juni 2016 - 1971