Drie leeuwenwelpen geboren in GaiaZOO

Met korting naar GaiaZOO via DagjeWeg.NL Tickets! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

GaiaZOO is drie schattige leeuwtjes rijker

13 juni 2016 Toerisme Kerkrade Hoera! Er zijn drie welpjes geboren in GaiaZOO. Goed nieuws: de welpjes zijn niet cameraschuw! Sterker nog, ze lijken volop te genieten van alle aandacht. De geboortes zijn behoorlijk speciaal: het is de eerste keer dat moederleeuw Kianga jongen krijgt. De welpen werden 6 juni al geboren, maar de dierentuin wilde even afwachten hoe het met ze zou gaan. De welpen en hun moeder maken het gelukkig goed.

Foto 1. De welpjes zijn absoluut niet bang voor de camera. Er zijn nu al een heleboel schattige foto's van de drieling. Foto: GaiaZOO.

Hoera voor de welpjes!

In de natuur komen jonge leeuwen in een veilig hol ter wereld. In het binnenverblijf van de leeuwen van GaiaZOO vormt een speciale werpkist deze veilige omgeving. De bevalling verliep prima en en met de welpjes gaat het goed! Jonge leeuwen zijn erg kwetsbaar: ook al zijn het roofdieren, ze worden blind, doof en hulpeloos geboren. Toch zijn de drie welpen allesbehalve schuw. Volg de drieling via de camera en bekijk hun allereerste fotosessie!

Doorgaans verlaten jonge leeuwen pas na acht weken hun geboortenest. Daarom zal het waarschijnlijk ook nog even duren voor de welpen buiten te zien zijn. Volg alvast de eerste stapjes via de livestream.

Leerzame livestream

Om het kersverse gezin in de gaten te houden zonder de rust te verstoren, werd in het verblijf een camera opgehangen. De livestream is niet alleen voor entertainment bedoeld: dankzij de camera kunnen dierenverzorgers het sociale gedrag binnen de groep leeuwen bestuderen. Zo zien ze dat niet alleen moeder Kianga zich over haar kroost ontfermt, maar ook de rest van de familie interesse toont in de welpjes. Op dit moment komen de beestjes nog niet buiten, maar op de beelden zie je ze al wat rondscharrelen in hun verblijf. Over een week of twee zullen de oogjes langzaam opengaan en aan de dikke buikjes is al te zien dat ze voldoende moedermelk binnenkrijgen.

Foto 2. Schattig: de welpjes knuffelen elkaar. Foto: GaiaZOO.
Foto 3. Het wel en wee van de welpen is online te volgen via een livestream. Foto: GaiaZOO.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-06-13 16:11:33 · Gepubliceerd: 2016-06-13 15:48:58 - 2224