Spring op supersnelle schommels in Attractiepark Slagharen

Bezoek Attractiepark Slagharen |  
Reportage door
Foto 1. Vanuit de stoeltjeslift heb je uitzicht over het hele pretpark. Foto: DagjeWeg.NL.

Ponyrijden of een ritje in de Mine Train? Waan je in het Wilde Westen!

13 juli 2016 Toerisme Slagharen, Overijssel Attractiepark Slagharen schijnt hét park te zijn voor gezinnen met kinderen. Pony rijden, in spannende achtbanen, shoppen in de western winkelstraat: genoeg te doen. De redactie van DagjeWeg.NL ging eens poolshoogte nemen om te kijken of je je hier een dag kunt vermaken.

Rillingen in het reuzenrad

In de verte zien we de loopbrug al opdoemen boven de weg. Daar moeten we zijn. Snel de auto parkeren en dan naar binnen in Attractiepark Slagharen. Lachende kinderen en enthousiaste ouders wekken het idee dat je je hier inderdaad goed kunt vermaken. Tijd om te testen! Op de plattegrond kunnen we precies zien waar we moeten zijn. Als eerste in het reuzenrad! Wie hoogtevrees heeft kan deze attractie beter overslaan, want de cabine komt maar liefst op 46 meter hoogte. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het park en de omgeving.

Shoppen in het Wilde Westen

Daarna lopen we door de western winkelstraat. De verschillende restaurantjes en kramen met eten verspreiden heerlijke geuren. Er is voor iedere hongerige maag wel wat te halen: van patat tot poffertjes en van broodjes tot chocoladebollen. Maar met eten moeten we misschien nog even wachten, eerst staat de Mine Train op de planning. Deze achtbaan maakt een kort ritje met één looping en is dus geschikt voor alle leeftijden. Vind je dit toch te spannend? Dan plof je lekker neer in de stoeltjeslift. Hiermee zweef je door de winkelstraat, ontdek je nóg meer attracties en stap je aan de andere kant van het park weer uit.

Voor durfallen en angsthazen

Na alle wind door je haren is het tijd voor water in je gezicht. De wildwaterbaan, daar kom je niet droog vandaan. Je gaat zitten in een boomstam, rolt langzaam omhoog en... splash! in het water. Die druppels waaien er wel uit in de supersnelle schommels naast de wildwaterbaan. Echte durfallen rennen naar de Free Fall, de Thunderloop of The Enterprise. De adrenaline stroomt door je lijf in deze spannende attracties! Doe je het liever wat rustiger aan? Vaar dan door het wilde westen in de Wild West Adventure, stap in de Monorail of maak een ritje in de Oldtimers. Dierenvrienden maken een ritje op de pony's. Ouders zullen dan even moeten wachten, want deze dieren kunnen maximaal dertig kilo dragen.

Shows in het Circus Theater

Hé, wat komt daar voor geluid uit het Circus Theater? De voorstelling begint om 14:00 uur en we zijn net op tijd. Snel glippen we naar binnen en genieten een half uur lang van verschillende voorstellingen. Van door een ring dansende vrouwen tot vuurspuwers en clowns. Het gelach van kinderen is hier niet van de lucht. In Attractiepark Slagharen zijn op verschillende tijdstippen shows te bezoeken.

Zwemmen na sluitingstijd

Voordat we het weten, is het alweer tijd om naar huis te gaan. Het park heeft teveel attracties om allemaal uit te proberen, maar onze missie is geslaagd. Attractiepark Slagharen blijkt supergezellig en dat was te zien aan de vrolijke gezichten om ons heen. Zeker een aanrader voor gezinnen! En mocht je na 17:00 uur nog geen zin hebben om naar huis te gaan, dan duik je gewoon in het zwempark Aqua Mexicana. Dit zwemparadijs is vaak langer geopend.

Pretparken doen het altijd goed bij kinderen. Bekijk nog meer leuke attractieparken in Nederland.
Foto 2. Pamfletten in wildweststijl! De redactie legde deze dag even vast in een fotohokje. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Plons met een boomstam in het water! Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 4. In het Circus Theater zijn shows voor alle leeftijden. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 5. Shoppen in de winkelstraat van het Wilde Westen. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 6. Zweef door de winkelstraat in een stoeltjeslift. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-07-22 15:39:06 · Gepubliceerd: 2016-07-09 17:06:37 - 2815