1

Vijf tips voor een zomers weekend

Geniet van de zon met deze leuke uitjes!

Ontdek de tien leukste kustplaatsen van Nederland Redactioneel door
Foto 1. Geniet van zonnige zomeravonden bij Zomerlicht op Forteiland Pampus. Foto: Tony Perez.

archief oud artikel 21 juli 2016 Toerisme Landelijk De temperaturen blijven tropisch de komende dagen. Heb je nog niet bedacht wat je gaat doen? We geven je vijf tips voor een dagje uit dit weekend. Laat die zon maar schijnen!

Parade met poffertjes en muziek

UTRECHT - Regen of zonneschijn, lekker eten is altijd fijn! Met de temperaturen van komend weekend heb je vast wel zin in een smakelijke smoothie of een koud biertje. De Parade strijkt van 22 juli tot en met 7 augustus neer in het Moreelsepark in Utrecht. Met heel veel theatervoorstellingen, muziek en lekker eten zit de sfeer er goed in. Zelf poffertjes bakken, meezingen met kinderband De Lollies of zweven in De Zweef? Dat kan bij de Kinderparade!

Weekend met tropische temperaturen!

Alle regenboogkleuren op GayPride Amsterdam

AMSTERDAM - De Gay Pride is meer dan boten die rondvaren door de grachten van Amsterdam. Dit grootse evenement, dat als thema heeft 'Join our freedom, feel free to join us', duurt dit jaar zelfs vijftien dagen. Dat betekent twee weken lang feesten in onze hoofdstad met optredens, activiteiten en themadagen. Op zaterdag 23 juli is het Pink Saturday. Op deze roze gekleurde dag kun je in het Vondelpark terecht voor een portie sport, kunst en muziek. 's Avonds nog niet klaar met feesten? Dan is er een groot feest op de Dam: de Freedom Party.

Racen in een Amerikaanse auto

DRACHTEN - Scheurende racemonsters zie en hoor je dit weekend bij Quartermile The Main Event. Auto's en motoren strijden hier om de eretitel in een dragrace. Bij dragracen nemen twee dragracers het tegen elkaar op in de strijd om de snelste rit. Degene die het eerst de vastgestelde afstand aflegt wint! Wie de smaak te pakken heeft na het zien van de wedstrijden, rent naar de Dragshow ShootOut. Hier zijn een aantal dragstrips vrijgemaakt voor 'amateurrijders'. Je kunt hier zelf in een Amerikaanse auto over de streep scheuren.

Vier feest op de Tilburgse Kermis

TILBURG - De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux. Op vrijdagavond 22 juli ga je uit je dak bij de opening en daarna is het tien dagen feest in de stad! De 230 attracties staan als een lint opgesteld door de straten van Tilburg. Er zijn verschillende tentoonstellingen en themadagen, maar ook optredens van bekende en minder bekende artiesten. Op de nostalgische kermis vind je allerlei attracties van vroeger. Wie kent de lachspiegels en de luchtschommels nog? Ze zijn nog steeds om te gieren!

Zomerlicht op Forteiland Pampus

MUIDEN - Op zwoele zomeravonden genieten van een heerlijk diner, dat kan van 14 juli tot en met 20 augustus bij Forteiland Pampus. Tijdens Zomerlicht op het eiland middenin het IJmeer, krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld met lokale gerechten. En leuk om te weten: kaas komt hier van de boer en honing van een bijenvolk uit Muiden. Lekker vers dus! Schuif aan bij Pampus en proef het zelf.

Het wordt heerlijk weer dit weekend! Bekijk de tips voor zomerse dagen aan het water. Of ga naar het strand en kies uit één van de tien leuke kustplaatsen.
Foto 2. Sharon Doorson betreedt dit jaar het podium op de Gay Pride! Foto: Gay Pride Amsterdam.
Foto 3. Wie komt er als eerste over de eindstreep tijdens de dragrace in Drachten? Foto: Sietse Visser.
Foto 4. Scheurende motoren tijdens Quartermile The Main Event. Foto: Quartermile.

Laatst gewijzigd: 2016-07-22 09:05:27 · Gepubliceerd: 21 juli 2016 - 1263