Geen zomer zonder ballonfeesten

Tientallen luchtballonnen in Barneveld, Grave en Oldenzaal.

Ballonfiësta Barneveld Nieuws door
Foto 1. De luchtballonnen van Ballonfestival Grave kunnen rekenen op veel toeschouwers.

archief oud artikel 15 augustus 2016 Toerisme Landelijk Wanneer de temperaturen milder worden en de wind zachter, verschijnen de eerste luchtballonnen aan de hemel. En dan rond eind augustus schitteren ze als nooit tevoren op de ballonfeesten. Van Barneveld tot Oldenzaal stelen de verlichte luchtballonnen, in de gekste vormen, de show.

Het oudste ballonfeest van Nederland

BARNEVELD - Barneveld en de wijde omgeving zet Ballonfiësta Barneveld steevast in de agenda. Dit schitterende evenement is het oudste ballonfeest van Nederland en bestaat al sinds 1982. Van 17 tot en met 20 augustus gaan de luchtballonnen weer de lucht in bij Kasteel Schaffelaar op de Koeweide. Dit jaar varen onder meer Garfield, het Kuiken van Barneveld, een matroesjka en een lieveheersbeestje de lucht in. En als het donker is, schitteren ze allemaal in de Nightglow: een lichtshow met muziek.

Vol programma voor Twente Ballooning

OLDENZAAL - In het hart van Twente zorgt het jaarlijkse evenement Twente Ballooning voor vermaak in de lucht én op de grond. Iedere dag, van 24 tot en met 27 augustus, stijgen 30 tot 35 luchtballonnen op in Recreatiepark Het Hulsbeek. Een prachtig gezicht, maar er is meer! Kijk toe bij een demonstratie paragliding of een optreden van Stichting Historie Brandweer. Of neem een kijkje in een luchtballon en stap in een kermisattractie. Ook voor kinderen is er van alles te doen en te zien. Het hoogtepunt van het evenement is de Nightglow op vrijdag 26 augustus.

Twee dagen feest in vestingstad Grave

GRAVE - Twee dagen is het vestingstadje Grave het decor van het jaarlijkse evenement Ballonfestival Grave. Vanaf een ruim weiland aan de Maas stijgen op 19 en 20 augustus om 19:00 uur tientallen kleurrijke luchtballonnen op, voor het oog van het toegestroomde publiek. Een spektakel! Maar ook als de ballonnen uit het zicht verdwijnen heeft het publiek genoeg reden om te blijven. Voor de demonstratie van paramotorvliegers of de miniatuurvliegtuigen. En werp zo nu en dan toch een blik op de lucht, want er springen parachutisten uit de luchtballonnen naar beneden.

In augustus staan er door het hele land veel evenementen op het programma. Bekijk de UITagenda van DagjeWeg.NL voor actuele activiteiten en evenementen.
Foto 2. 'Special shapes' gaan de lucht in tijdens Ballonfiësta Barneveld.

Laatst gewijzigd: 2016-08-16 11:19:29 · Gepubliceerd: 15 augustus 2016 - 3085