Kunst op een betoverende locatie tijdens Sculptures NOW

Nederland is een bijzondere kunstbeurs rijker

International Sculpture Fair: Sculptures NOW Persbericht door
Foto 1. De kunstwerken op kunstbeurs 'Sculptures NOW' zijn al net zo bijzonder als de locatie zelf: Buitenplaats Sparrendaal. Foto: Sculptures NOW.

archief oud artikel 1 september 2016 Cultuur Driebergen-Rijsenburg, Utrecht Dit najaar wordt voor het eerst de nieuwe kunstbeurs Sculptures NOW gehouden. Een internationale sculpturenbeurs op een speciale locatie met een rijke geschiedenis: Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Het buitenhuis uit de achttiende eeuw staat van 15 tot en met 18 september vol prachtige beeldhouwkunst.

Wandel langs unieke beelden en sculpturen

De beurs Sculptures NOW brengt unieke beelden en sculpturen samen in Buitenplaats Sparrendaal. Ook in de kasteeltuin rondom het buitenhuis wandel je langs indrukwekkende kunstwerken. De beelden komen uit allerlei periodes. Bekijk bijvoorbeeld beeldhouwkunst uit de twintigste eeuw, de middeleeuwen, renaissance en barokperiode. Er zijn ook werken in de art-nouveaustijl en art-decostijl. Sculptures NOW is een International Sculpture Fair: er zijn vijftien kunsthandelaars en galeries van over de hele wereld aanwezig om hun kunst toe te lichten. Zit er iets moois voor je tussen? Dan heb je geluk, want het is een verkooptentoonstelling. Bekijk op de website alvast een impressie van de sculpturen die er te zien zijn.

Ontdek de nieuwste technieken

Hoe heeft de beeldhouwkunst zich door de jaren heen ontwikkeld? Welke trucjes gebruiken beeldhouwers tegenwoordig om het perfecte kunstwerk te maken? Dit en meer ontdek je tijdens de gratis lezingen op de beurs. Zo vertelt beeldhouwer en designer Willem Lenssinck in zijn lezing 'Klei en gips naar de kelder' alles over de nieuwste 3D-technieken in de beeldhouwkunst. Leuk: je kunt gelijk bekijken welke technieken hij zelf heeft toegepast. De sculpturen van Lenssinck worden namelijk ook op de kunstbeurs tentoongesteld.

Handig om te weten

  • Waar: Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89, Driebergen-Rijsenburg
  • Wanneer: Donderdag 15 tot en met zondag 18 september 2016
  • Tijden: Donderdag van 14:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur
  • Entree: € 12,50 per persoon bij online voorverkoop. € 15,- aan de deur van Sparrendaal op locatie
  • Gratis parkeren: Direct naast Buitenplaats Sparrendaal is een ruime parkeerplaats
Foto 2. Bekijk bijzondere beelden en sculpturen, geïnspireerd door verschillende stijlen en tijden. Foto: Sculptures NOW.
Foto 3. Het interieur van Buitenplaats Sparrendaal Foto: Sculptures NOW.

Laatst gewijzigd: 2016-08-31 14:23:25 · Gepubliceerd: 1 september 2016 - 188