1

Vurige stoom in Het Spoorwegmuseum

Stoommachines in alle soorten en maten te zien tijdens Stoom!

Stoom! in Het Spoorwegmuseum Nieuws door
Foto 1. Ontmoet giganten uit vroeger tijden. Foto: Spoorwegmuseum

archief oud artikel 13 september 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Indrukwekkende stoommachines, stoomwalsen, stoomtrekkers en zelfs een vrachtwagen op stoom trekken dit weekend naar Utrecht. Het Spoorwegmuseum viert ieder jaar de komst van de eerste trein naar Nederland met het evenement Stoom!

Het zal dus flink stomen, dit weekend in Utrecht. Bewonder de bijzondere stoommachines, waaronder een aantal grote stoomtrekkers. De Minneapolis bijvoorbeeld, een stoomtrekker van ruim 10 ton, die in 1911 gemaakt werd in de Amerikaanse staat Minnesota. Ook een gigant is de 'Sentinel' stoomtractor met de welluidende naam 'The Elephant'. Ooit was deze zware machine werkzaam in Zuid-Afrika en in de Britse havens. En nu kun je 'm bewonderen in Utrecht! Wat je misschien niet wist, is dat ook auto's op stoom reden. In Het Spoorwegmuseum rijdt tijdens Stoom! een 7-persoons cabriolet op stoom. Gestookt met petroleum haalt deze bolide een snelheid van 60 mijl per uur.

Optocht door de stad

Het jaarlijkse hoogtepunt van het evenement Stoom! is de optocht door de binnenstad van Utrecht. In een stomende parade rijden de machines door de stad. De stoomoptocht start op zaterdag 17 september om 18:00 uur vanaf Het Spoorwegmuseum en rijdt vervolgens over de Maliesingel, de Lange Nieuwstraat, het Domplein, het Oudkerkhof, het Neude, het Janskerkhof, de Nobelstraat en terug over de Maliesingel.

Praktische informatie

Evenement Stoom! in het Spoorwegmuseum in Utrecht
Wanneer? Zaterdag 17 en zondag 18 september van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: € 16,- per persoon, kinderen onder de vier jaar hebben gratis toegang.

Binnenkort in Het Spoorwegmuseum: de expositie Utrecht Centraal, over de ontwikkeling van Utrecht CS. Van het eerste stationsgebouw in 1843 tot de moderne stationshal van nu. De expositie is te zien van 2 november 2016 tot en met 2 februari 2017.
Foto 2. Alles draait om stoom, dit weekend in Utrecht! Foto: Spoorwegmuseum

Laatst gewijzigd: 2016-09-13 11:05:11 · Gepubliceerd: 13 september 2016 - 1102