Uitnodiging: kom naar het filmfeestje van Cinekid

De hele herfstvakantie films, series en workshops op het Cinekid Festival

Cinekid Festival Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het is vaste prik in de herfstvakantie: heerlijk films kijken tijdens het Cinekid Festival. Al voor de dertigste keer kruipen kinderen in de weg in de filmzalen van de Amsterdamse Westergasfabriek voor bijzondere films en tv-programma's. Om daarna door te schuiven naar het MediaLab en de gave workshops en masterclasses!

Cinekid Festival viert feest

Het Cinekid Festival viert haar verjaardag met een klassieker. Op het programma staat namelijk de film Stand by Me, gebaseerd op het boek van Stephen King - geen horror! De film kwam dertig jaar geleden uit, in hetzelfde jaar als het eerste Cinekid Festival. Gelukkig blijft het festival niet hangen in het verleden; Cinekid opent met de wereldpremière van de film Uilenbal. Deze nieuwe familiefilm gaat over de 8-jarige Meral, die erachter komt dat vriendschap heel belangrijk is. Ook een film meepakken of een televisieserie kijken? Het Cinekid Festival is van 15 tot en met 21 oktober te bezoeken in de Westergasfabriek in Amsterdam. Iedere dag staan er andere activiteiten en bijzondere (inter)nationale films op het programma. Bekijk bijvoorbeeld de speelse animatiefilm over Courgette, die in een weeshuis ondanks alles liefde en vriendschap leert kennen. De Zwitserse inzending voor de Oscars!

Tip voor paardenfans: op woensdag 19 oktober staat de première van de Klokhuis-special over paarden op het programma. De Trekkersschuur - één van de locaties - ziet er op deze dag uit als het Wilde Westen, er komt een cowboy met paard langs en kinderen kunnen de paardenfotograaf Arnd Bronkhorst ontmoeten. Presentator Nienke van het Klokhuis is ook van de partij op dit paardenfeestje!

Aan de slag in het MediaLab

Behalve lekker achterover zitten en films kijken, kun je op het Cinekid Festival ook zelf aan de slag. In het MediaLab geven BN'ers en professionals masterclasses en workshop. Leer acteren of een titelsong zingen met Berget Lewis! Voor het MedaLab heb je een extra toegangspas nodig, maar dan mag je wel zo lang blijven als je wilt. Alle tijd om bijvoorbeeld de Treehugger te bekijken: een virtual reality-ervaring, waarin je het verhaal van een boom volgt van héél dichtbij. Zo dichtbij als een microscoop!

Is Amsterdam te ver weg? In veertig theaters en bioscopen door heel Nederland kun je in de herfstvakantie een speciaal Cinekid-programma volgen. Mét de leukste films en workshops.

De leukste dagjes uit voor de herfstvakantie vind je op DagjeWeg.NL.

Foto 1. Nieuwe en bijzondere films kijken tijdens het Cinekid Festival.
Foto 2. Of doe mee aan een masterclass acteren.
Foto 3. Speelse animatiefilm over Courgette, die in een weeshuis ondanks alles liefde en vriendschap leert kennen. Deze bekroonde film is de Zwitserse inzending voor de Oscars.

Laatst gewijzigd: 2016-10-14 21:01:44 · Gepubliceerd: 2016-10-13 17:43:36 - 1089