1

Hilde is jarig en nodigt je uit op het Romeins festival!

Kijk historie in de ogen in Huis van Hilde   Nieuws door
Foto 1. Leer vechten als een soldaat, proef Romeinse lekkernijen en bezoek het historisch kampement. Foto: Huis van Hilde.

archief oud artikel 15 oktober 2016 Geschiedenis Castricum, Noord-Holland Twintig jaar geleden werd het skelet van Hilde gevonden en daarom is het de hele herfstvakantie feestweek bij Huis van Hilde. Hilde pakt haar verjaardag groots aan: van zondag 16 tot en met zondag 23 oktober is het Romeins festival. Ontmoet Romeinen in het historisch kampement, leer vechten met een Romeins schild en ga op de foto in een historisch fotohokje. En natuurlijk is er taart - want een verjaardagsfeestje is niet compleet zonder iets lekkers.

Hilde neemt je mee naar haar tijd

In Castricum wacht een Romeinse wereld op je, klaar om ontdekt te worden. Hilde is zondag 16 oktober jarig en viert haar verjaardag in Huis van Hilde met een groots Romeins festival. Ze neemt je mee naar haar eigen tijd: Huis van Hilde lijkt wel een Romeins dorp van vroeger! Bezoek een Romeinse tempel, krijg een make-over van Romeinse vrouwen in de schoonheidssalon en ontmoet soldaten in het historisch kampement. Doe mee aan een workshop en leer vechten als een soldaat met een Romeins schild, bezoek muziek- en toneelvoorstellingen en maak een ouderwetse selfie in het historische fotohokje. Er is een historisch verteltheater, waar je alles ontdekt over de Romeinse tijd waarin Hilde zelf leefde. Die tijd draaide vooral om heel hard werken. Help de werklui mee en voer oude ambachten uit. Maak samen manden, weef stoffen en probeer tin te gieten. Als beloning voor jezelf proef je op terras lekkere Romeinse hapjes, zoals parelhoen, varken van het spit en dadels. Voor de vaders en moeders zijn er Romeinse bieren om te proeven. De feestelijke activiteiten gaan door tot en met zondag 23 oktober.

Op zondag 16 oktober krijg je korting op je entree. Volwassenen betalen € 3,- en kinderen van vijf tot en met zeventien jaar betalen € 1,50 entree. De normale tarieven zijn € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.

Als archeoloog aan de slag

Duik nog verder de geschiedenis in en ga zelf op onderzoek uit. In de herfstvakantie mogen bezoekers als archeoloog in spe meewerken in de ArcheoHotspot van Huis van Hilde. Hier neem je de geschiedenis in eigen handen en ontdek je hoe een archeologische vondst wordt gedaan. Bekijk verschillende vondsten en leer ze te ontcijferen. Wat is het en wat maakt het zo bijzonder? Uit welke tijd komt dit en welk verhaal gaat schuil achter het voorwerp? In de ArcheoHotspot mag je dit allemaal zelf onderzoeken. Misschien ontdek je wel dat je een hartstikke goede archeoloog bent!

Bekijk meer leuke uitjes in de herfstvakantie.
Foto 2. Hilde is jarig en viert feest in Huis van Hilde! Foto: Huis van Hilde © Job van Gelder.
Foto 3. Laat jezelf een historisch kapsel met mooie vlechten aanmeten in de schoonheidssalon. Foto: Huis van Hilde.

Laatst gewijzigd: 2016-10-15 10:32:20 · Gepubliceerd: 2016-10-15 09:38:52 - 380