Een Afrika vol lichtjes en fantasiefiguren

Africa by Light: The Fantasy Edition |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wandel tussen gigantische dieren van licht

4 december 2016 Toerisme Hilvarenbeek, Noord-Brabant Een lichtgevende olifant kijkt je aan vanuit het gras, in de verte zie je een leeuw met stralende ogen naar je gluren... Maar wat is dát ineens voor gekke verschijning? De lichtsafari in Safaripark Beekse Bergen heeft dit jaar een vleugje fantasie gekregen. Vrijdag 9 december begint Africa by Light: The Fantasy Edition. Tweeënhalve kilometer aan lichtkunstwerken van dieren uit het wild en fantasierijke figuren. Voor je het weet sta je dus oog in oog met iets wat je nog nooit eerder gezien hebt.

Foto 1. Bezoek Africa by Light: The Fantasy Edition vanaf 9 december 2016 tot en met 22 januari 2017 bij Safaripark Beekse Bergen. Foto: Africa by Light.

Lichtgevende safari

Een snufje fantasie in lichtgevend Afrika maakt Safaripark Beekse Bergen van 9 december 2016 tot en met 22 januari 2017 tot een extra bijzondere beleving. Voor Africa by Light: The Fantasy Edition is niet alleen de lichtroute van tweeënhalve kilometer, maar het hele park omgetoverd tot fantasiewereld. Lisette Kars, PR en woordvoerder Africa by Light: "Het thema is dit jaar overal doorgevoerd: ook in de horeca. Het hele park is lekker warm en winters gezellig." Een combinatie van het exotische Afrika en het winterse Holland dus. Natuurlijk kun je ook dit jaar weer welterusten zeggen tegen de olifanten, apen en neushoorns in hun verblijven. Een stuk verderop loop je tussen stralende apen, olifanten, giraffes en andere lichtgevende beesten. Pronkstuk is een gigantische draak van twintig meter lang. "We hebben ook meer activiteiten dan vorig jaar. Er is een heel toffe voorstelling van Prinses Fantasia, er is een schaatsbaan en kinderen kunnen marshmallows roosteren boven een vuurtje." Schaatsen zijn bij de ijsbaan te leen, maar eigen ijzers meenemen mag ook.

Fantasiewereld met Afrikaanse sferen

Lichtkunstwerken bewonderen en de ijsbaan trotseren is natuurlijk voor iedereen, maar de show Fantasia's IJspaleis van Prinses Fantasia is speciaal voor de kleintjes. Fantasia is een prinses van een planeet vol fantasie en is speciaal voor Africa by Light: The Fantasy Edition naar aarde afgereisd om ons extra licht te schenken. Altijd aardig, die Fantasia. Maar helaas is haar planeet te ver weg, waardoor ze haar krachten verliest. En als haar krachten weg zijn, verliezen ook alle lichtjes van de lichtkunstwerken hun kleur. Aan kinderen de taak om haar te helpen. Winter of niet, Afrika blijft het hart van Africa by Light. Dans je lekker warm met de rangers in de Djambo Show en ga op de foto met een stoere olifant. De aanstekelijke muziek van Jambo Afrika - een band van drie Afrikaanse mannen die dansen, trommelen en zingen - houdt iedereen de hele avond lekker warm en energiek.

Dagje uit met korting of een andere leuke aanbieding? Bekijk de uitjes op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Tijdens een route van 2,5 kilometer kom je in Safaripark Beekse Bergen prachtige lichtkunstwerken tegen. Foto: Africa by Light.
Foto 3. Sta oog in oog met gigantische, lichtgevende beesten. Het pronkstuk is een draak van twintig meter lang. Foto: Africa by Light.
Foto 4. Prinses Fantasia heeft je hulp nodig om de lichtjes te laten schijnen! Foto: Africa by Light.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-12-09 15:54:49 · Gepubliceerd: 2016-12-02 13:26:39 - 1657