1

Vier de kerstvakantie in Almere

Winterse uitjes in overvloed in Almere

Dagje uit met kerst in Almere   Nieuws - commerciële bijdrage door
Foto 1. Vier de kerstvakantie in Almere. Kom feestshoppen, trotseer de schaatsbaan en bezoek musea. Foto: Almere City Marketing © Eljee Bergwerff Photography.

archief oud artikel 19 december 2016 Toerisme Almere, Flevoland Als je dan toch een dagje uit in de kerstvakantie gaat plannen, pik dan een dagje Almere mee. Ontdek de held in jezelf bij Veiligheidsmuseum PIT, kom schaatsen op één van de gratis schaatsbanen in het centrum of breng een bezoekje aan de Yakult fabriek. Vier de kerstvakantie in Almere!

Schaatsen en shoppen in Almere Centrum

Kinderen die voor het eerst het ijs trotseren, stelletjes die hand in hand over het ijs glijden... In het centrum van Almere zijn maar liefst twee ijsbanen waar je gratis het ijs op kunt - of het nou daadwerkelijk vriest of niet. Er is een tijdelijke overdekte schaatsbaan op Het Forum en een schaatsbaan op het Schipperplein. Leuk: er worden regelmatig clinics en schaatslessen gegeven, dus je hoeft geen schaatsexpert te zijn. Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem, deze zijn gewoon te huur op locatie. Tip: combineer een paar uurtjes schaatsen met shoppen in het centrum.

Op avontuur in Veiligheidsmuseum PIT

De grootste Brandweer LEGO City van Nederland is deze kerstvakantie te zien bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere Centrum. Honderden figuurtjes gemaakt van 100.000 duizend legoblokjes beelden 23 echte en actuele incidenten in Nederland uit. Katten die vastzitten in de boom, reddingsacties van brandweermannen: de scènes zijn tot in detail nagebouwd. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht door de tentoonstelling, zo ontdekken ze spelenderwijs met welke taken de brandweer dagelijks te maken heeft. Aanrader: de schaatsbaan op het Schipperplein ligt vlakbij het museum. Zo heb je een compleet dagje uit!

Achter de schermen bij Yakult

Je kent ze vast wel; de kleine flesjes van Yakult. Maar wist je ook dat ze worden gemaakt en gevuld in Almere? Op dinsdag 20, woensdag 22 en dinsdag 27 en donderdag 29 december kun je een rondleiding in de Yakult fabriek volgen. Kom in anderhalf uur alles te weten over het wereldberoemde zuiveldrankje. De rondleidingen starten om 10:00 uur of 13:00 uur en zijn inclusief koffie, thee, taart en - altijd leuk - een goodiebag. Parkeren bij de fabriek is gratis.

Benieuwd wat er nog meer te doen is? Bekijk alle dagjes uit in de kerstvakantie in Almere.
Foto 2. In Almere Centrum zijn twee schaatsbanen waar je gratis kunt schaatsen. Foto: Almere City Marketing © Maarten Feenstra.
Foto 3. Kom voor de deur bij Veiligheidsmuseum PIT gratis schaatsen op de schaatsbaan. Foto: Almere City Marketing © Maarten Feenstra.
Foto 4. In de Brandweer LEGO City bij Veiligheidsmuseum PIT zijn allerlei incidenten nagebouwd met 100.000 legosteentjes. Foto: Almere City Marketing.

Laatst gewijzigd: 2016-12-15 12:33:09 · Gepubliceerd: 2016-12-13 15:01:54 - 1483