1

Leer vloggen als een professional tijdens Let's YouTube

Mascha van Beautygloss en andere YouTube-experts geven tips

Beeld en Geluid Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Maak je eigen video in de YouTube Room. Foto: © Beeld en Geluid

archief oud artikel 21 december 2016 Toerisme Hilversum, Noord-Holland Even inspiratie opdoen voor een kapsel, bekijken hoe je die nieuwe trui het leukst combineert of de dag doornemen met je favoriete vlogger: YouTube is hot. Daarom organiseert Beeld en Geluid de tentoonstelling Let's YouTube, waarin je elke maand aan de hand van een ander thema nadenkt over het populaire videoplatform. In januari neemt Mascha Feoktistova (van Beautygloss) je mee in de wereld van beauty en fashion. Kom langs in de kerstvakantie en leer van experts hoe je jouw verhaal vertelt op YouTube!

Wat zou jij doen?

In Let's YouTube leer je alle ins en outs over YouTube. Hoe is het ontstaan? En hoe is het uitgegroeid tot een platform met meer dan een miljard gebruikers? "In een korte tijd heeft YouTube veel verandering teweeggebracht", vertelt Wouter van Beeld en Geluid. "Je kunt zelf content maken en daarmee beroemd worden, op een andere manier dan we gewend zijn. In de tentoonstelling leer je daarmee om te gaan!" Bekijk op een grote landkaart waar de meeste video's worden bekeken. Zet een VR-bril op ontdek wat er in het datacentrum van YouTube gebeurt wanneer er een video wordt aangeklikt. Ga vervolgens zelf aan de slag met een eigen video, maar niet voordat je punten hebt verzameld bij de challenges! In de YouTube Lounge denk je na over verschillende thema's en geef je je mening. Zou jij een filmpje over een ruzie delen? Weet je wanneer er in een vlog betaalde reclame wordt gemaakt? En hoe zorg je ervoor dat je muziekvideo zoveel mogelijk views krijgt? De punten die in de challenges worden verdiend, wissel je in tegen achtergrondmuziekjes, confetti en andere leuke effecten voor de video in de YouTube Room. Daar geeft Mascha tips om de perfecte video te maken. Als het filmpje af is, wordt 'ie geüpload en is hij terug te zien op een scherm midden in de tentoonstelling!

Tips om te vloggen

Wil je nog meer leren hoe je je eigen YouTube-kanaal een boost geeft? Ga in de kerstvakantie en in de weekenden de diepte in en leer vloggen als een echte professional tijdens de YouTube Bootcamp. Een expert legt in twintig minuten van A tot Z uit hoe je een succesvolle video maakt. Brainstorm samen over een onderwerp, maak een storyboard en denk na over de shots. De video maak je ter plekke met een goede camera en een montageprogramma. Upload 'm vervolgens op YouTube. Laat die views maar komen!
De tekst gaat verder onder deze video.

Ontmoet je favoriete YouTubers

In januari is het thema van Let's YouTube Beauty+Fashion. Wat zijn de nieuwste make-uptrends? En wat zijn de tips en tricks om het zelf op te doen? Ontmoet op 7 januari 2017 de populaire vloggers Sheling Kamkes en Yvonne Coldeweijer. Zij leggen alles uit over beauty en fashion in een interactieve workshop. Maak kans op een rolletje in een video van Sheling en ga zelf aan de slag met make-up! Op 8 januari 2017 is er een Meet & Greet met Bibi Breijman. Stel al je vragen, geef haar een knuffel en maak een selfie! Professionele visagisten geven tips hoe je jezelf het mooist opmaakt. Bij beide events ga je naar huis met een goed gevulde goodiebag van L'Oreal Paris!
Let op: voor de events is reserveren via de website verplicht. Reserveer een ticket voor een Let's YouTube-event.

  • Let's YouTube is te bezoeken van 7 oktober 2016 tot en met 9 juli 2017. Elke maand verandert het thema. In december is dat Music, vanaf 2 januari 2017 is het Beauty+Fashion.
  • De YouTube Bootcamps bezoek je elke zaterdag en zondag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. In de kerstvakantie ook van 27 tot en met 30 december 2016 en van 2 tot en met 8 januari 2017. Aanmelden is niet nodig.
  • De workshop met Sheling en Yvonne is op zaterdag 7 januari van 11:00 uur tot 15:15 uur. De Meet & Greet met Bibi Breijman is op zondag 8 januari van 14:00 uur tot 17:00 uur.
  • Een kaartje kost €16,00. Kinderen tot en met twaalf jaar en CJP-kaarthouders betalen €9,00. Dit is ook een toegangsbewijs voor het hele museum.
  • Bezoek vanaf Eerste Kerstdag in Beeld en Geluid ook het Top 2000-café!
Foto 2. Ontmoet de virtuele host Mascha van Beautygloss. Foto: © Beeld en Geluid
Foto 3. In de challenges denk je na over de impact van YouTube op jouw leven. Foto: © Beeld en Geluid

Laatst gewijzigd: 2016-12-27 08:45:46 · Gepubliceerd: 2016-12-19 17:17:15 - 1007


-advertentiepositie-